Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

17.05.2024 20:30 | Komentář

Tento webový vtip připomíná dnes základní problém naší doby: totální nezájem o minulost, ignoranci historie, ztrátu paměti. V dalším dílu diskusního pořadu O lecčems a mnohém, natáčeného redaktorem Vladimírem Frantou, to připomíná Petr Žantovský.

Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu
Foto: Repro Youtoube
Popisek: Vladimír Franta a Petr Žantovský

Čím to začíná? Zdánlivě banálně. Nějací komunální vašnostové chtějí přitlouct k plastice ve vestibulu stanice metra B Anděl (dříve Moskevská) jakousi cedulku, která vysvětlí, že stavba metra v Praze nebyla dílem spolupráce odborníků dvou zemí, nýbrž aktem násilí tehdejšího Sovětského svazu vůči tehdejšímu Československu. Jak ale potom vysvětlit fakt, že v Moskvě v metru je stanice Pražská, kterou pro změnu stavěli odborníci z Československa? Nijak. To prostě nejde – bez naprostého znásilnění historie. Jenomže gumování paměti je vždy první manipulační metodou, kterou užívá každý režim zavádějící totalitní praktiky. Že by to byl zrovna ten nás, dnešní?

Odpověď na tuto a mnoho dalších otázek najdete v pořadu O lecčems a mnohém zde:

Všechny pořady cyklu jsou k vidění zde:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Žantovský

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …