Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

13.05.2024 13:08 | Tisková zpráva

Venkovní sportoviště na kladenském Sletišti a v jeho těsném sousedství se naplno probudily k životu. Už v polovině dubna odstartovala sezona na minigolfu u letního koupaliště a otevřely se i brány sousedního trampolínového parku. Z pěti tenisových kurtů v areálu SK Kladno zmizely přetlakové haly a šestý dostal novou antuku.

Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Minigolf s adventure prvky je integrovanou součástí Letního koupaliště Sletiště od roku 2022. Do začátku koupací sezony je přístupný přes sousední trampolíny, během koupací sezony je vstup na něj zahrnut v ceně vstupu na koupaliště. Základní vstupné na 90 minut hry činí 90 korun, děti do 15 let zaplatí o 30 korun méně. Osmnáct drah s překážkami z akátového dřeva vyzkouší zručnost hráčů hned na několik způsobů. Každá dráha vyžaduje rozdílný přístup k úderům, jejich směru a intenzitě. Na aktivně strávené rodinné odpoledne je minigolf jako dělaný.
minigolf upoutávka

Děti zase potěší otevření trampolínového parku s prostornou vzduchovou bublinou a celkem deseti trampolínami. Jednorázové vstupné na 20 minut činí 50 korun, čtyřicetiminutová vstupenka 80 korun. Trampolínový park je po předchozí domluvě možné pronajmout pro uzavřenou společnost.

Na letní sezonu se chystá také Tenisový areál SK u Stadionu Františka Kloze. Kromě pěti kurtů s antukovým kobercem, které přes zimu zakrývaly přetlakové haly, bude na letní sezonu připraven i antukový centrální dvorec.

„Centrální kurt byl v neutěšeném stavu, antukou prorůstala tráva, povrch byl už hodně špatný. Místo drobné údržby jsme dvorec před startem sezony nechali z gruntu předělat. Povrch jsme strhli do základu a připravili prakticky nový. Hráči by to měli pocítit,“ říká jednatel Sportovních areálů města Kladna Jiří Chvojka.

Jeho tým v květnu pozvolna začíná s přípravami na otevření letních koupališť. Ta by letos měla být v provozu v běžném režimu. U Sletiště koupací sezona v závislosti na počasí odstartuje už během června, v Bažantnici až o letních prázdninách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

20:27 České Budějovice: O voličský průkaz požádalo zatím 535 občanů

Žádosti o vydání voličského průkazu přijímá matriční úřad, oddělení evidence obyvatel, v přízemí bud…