Vondráček (ANO): Migrační pakt. Evropské komisi jsme odevzdali část své suverenity

15.05.2024 14:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.

Vondráček (ANO): Migrační pakt. Evropské komisi jsme odevzdali část své suverenity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek Vondráček

Kdysi jsme byli země, která se jasně a jednoznačně postavila společně se svými spojenci z V4 proti sebevražedné politice Bruselu, proti neschopnosti čelit nelegální migraci a povinným kvótám. Po dva a půl roce vládnutí pětikoalice jsme země, která aktivně pomáhala protlačit do “horké fáze” migrační pakt prosazující tzv. povinnou solidaritu neboli povinné kvóty, ze kterých se lze pouze draze vyplatit. To je pro mnohé z nás velmi hořká pilulka, která se jen těžko polyká.

14. květen si budeme navíc připomínat jako den, kdy se Česká republika alibisticky zdržela a pro Rakušanův tolik chtěný pakt ani nehlasovala.

Jaké budou konečné důsledky ještě nevíme a vědět nemůžeme. Evropské komisi jsme odevzdali část své suverenity a možnost rozhodovat o tom, koho chceme a za jakých podmínek na svém území. Dosavadní zkušenosti nám říkají, že Komise svých nových možností při posílení vlastního vlivu při praktické realizaci migračního paktu určitě využije. Některým pokušením nelze odolat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Napravíme všechny křivdy Fialovy vlády. Osobně to garantuju

22:12 Zaorálek (SOCDEM): Napravíme všechny křivdy Fialovy vlády. Osobně to garantuju

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánům Sociální demokracie.