„To jsme podělali.“ ODS obchází hrůza. Tuší se, kdo může za „bonzáckou výzvu“

25.04.2022 14:25 | Reportáž

„Tohle je velká chyba. Mimořádně velká chyba, která se otočí proti nám.“ Takto to v ODS podle našich informací vře kvůli iniciativě Braňme Česko a těm, kdo ji vytvořili. Zděšení zavládlo zvláště poté, co na webu vlády vyšel speciální manuál. „To je naprostá šílenost, v tom návodu se občanům bezostyšně tyká a nabádá k práskání,” zaznělo zevnitř občanských demokratů. Mnozí z nich si prý začali uvědomovat, co jejich vlastní vláda provádí.

„To jsme podělali.“ ODS obchází hrůza. Tuší se, kdo může za „bonzáckou výzvu“
Foto: Repro branmecesko.cz
Popisek: Výzva na webu Úřadu vlády ČR branmecesko.cz

Během minulého týdne vyvolal vzrušenou debatu nový projekt Úřadu vlády ČR, který rozjel novou iniciativu boje proti dezinformacím nazvanou „Braňme Ukrajinu, braňme Česko“.

V rámci tohoto internetového projektu Strakova akademie předkládá příklady „prokremelských lží“ a argumentů proti nim. A také výzvy, kterými se občané mají řídit. Například by měli sledovat a sdílet důvěryhodné zdroje, jako například vládní organizace nebo veřejnoprávní média. Vyvracet lži by se neměli bát ani v osobním kontaktu, například při diskusi s tetičkou nebo kamarádem. Nahlašování dezinformací pak prý „není práskačství“, protože lži ve veřejném prostoru jsou nebezpečné – lidé by je na sociálních sítích měli hlásit, a pokud mají podezření, tak hlásit i trestnou činnost.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

MUDr. Milan Brázdil byl položen dotaz

Podle mě dezinformujete vy, když tvrdíte, co tvrdíte

Dobrý den, pane Brázdile, obracím se na vás zde, protože mi to přijde důvěryhodnější, i když mi zřejmě neodpovíte, snad si to aspoň přečtete. Jestli vás zajímá, co si myslím o korespondenční volbě tak vám řeknu, že je mi to úplně jedno, spíš mě štve, že vy poslanci (koalice i opozice) řešíte právě t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

22:02 ANO že neposílilo? „Pokud tomu skutečně věří, měl by vyhledat pomoc.“ Babiš se u Fialy neudržel

Vládní ani opoziční tábor ve volbách neposílily. S takovým hodnocením přispěchal pár dnů po volbách …