ČEZ rozdává časopis zdarma. Prý by stál 76 korun

03.12.2011 10:00

Energetická společnost ČEZ rozesílá svým zákazníkům časopis Šťáva. Na jeho zadní straně je uvedena cena 76 korun. Pokud by se čtvrtletník rozesílal všem 2,8 milionům zákazníků, vyšlo by to daňové poplatníky na více než 800 milionů korun.

ČEZ rozdává časopis zdarma. Prý by stál 76 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

ČEZ se ale brání. Podle mluvčí Evy Novákové, která se vyjádřila pro MF DNES, stálo jedno číslo ve skutečnosti 8,4 koruny. Těch 76 korun je „vyjádření hodnoty časopisu“.

Sledujeme téma ČEZ 

Proč časopis? Kvůli změnám ceny

"Když vedle sebe položíte běžně dostupný časopis za devět korun (financovaný reklamou), časopis za 76 korun a Šťávu, tak byste měla mít v ideálním případě pocit, že Šťáva takovou hodnotu má," uvedla mluvčí ČEZ.

Podobnou taktiku volí například IKEA. Rozdává zdarma katalog, na kterém je uvedena hodnota 50 korun. Zákazníky to prý vede k tomu, že časopis méně často vyhodí a zbytečně si neberou nový. ČEZ začal svůj časopis vydávat proto, aby na jeho poslední straně mohl informovat o změně ceny elektřiny.

Čtěte také:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…