Chalupa sliboval nového ředitele SFŽP. Výběrové řízení stále v nedohlednu

22.01.2012 17:32

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa sliboval po svém jmenování zvýšení transparentnosti Státního fondu životního prostředí. Nového ředitele ale stále nemá.

Chalupa sliboval nového ředitele SFŽP. Výběrové řízení stále v nedohlednu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Změny na SFŽP chtěl ministr provést kvůli auditu k Zelené úsporám. "Do tří měsíců chci vypsat výběrové řízení na ředitele SFŽP. Od nového vedení budu chtít jasnou a dlouhodobou koncepci celé organizace," řekl tehdy Chalupa.

Přihlásí se i Michálek

Zelenou úsporám se podle ministerstva podařilo ozdravit i bez nového ředitele. "Vyrovnání Zelené úsporám nebylo jedinou podmínkou pro jmenování ředitele. Důležité je i čerpání dotací z Operačního programu Životní prostředí. Výběrové řízení na nového ředitele fondu budeme řešit až ve chvíli, kdy se povede stabilizovat situace s OPŽP," uvedla pro iDNES.cz mluvčí ministerstva Michaela Jendeková.

Podle bývalého šéfa fondu Libora Michálka, který před časem nahlásil údajnou korupci na úřadě, čeká ministerstvo na výsledky auditu z Evropské komise. Dodal, že pokud bude výběrové řízení vyhlášeno, přihlásí se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…