Další epicentrum nepokojů? Nepřizpůsobiví se stahují i do Opavy

10.10.2011 11:45

Zrodí se další epicentrum sociálních nepokojů v Opavě? Místní si stěžují, že do jedné z ulic přichází stále víc Romů. Představitelé města ovšem oponují, že situace není tak dramatická, jak ji líčí místní. Do ulice zavítali sociální pracovníci města, kteří shledali zdejší situaci v normě. Radnice v ulici přesto posílila policejní hlídky a dochází sem také romská poradkyně.

Další epicentrum nepokojů? Nepřizpůsobiví se stahují i do Opavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Chodba v domě Romů

Po městech ve Šluknovském výběžku na severu Čech a  Havířovu na severní Moravě hrozí další protiromské protesty. Tentokrát v Opavě. Místní si stěžují, že v ulici Liptovská žij stále více nepřizpůsobivých Romů, kteří tu dělají jen nepořádek a rámus. Informuje o tom server idnes.cz.

SLEDUJEME témata: Šluknovsko a Romové

"Je to tady hrozné. Na dětské hřiště už ani nechodíme. Je tady nepořádek, hluk," popisuje šestadvacetiletá obyvatelka Liptovské ulice. Uvést jméno nechtěla. "Toho, že se mají přistěhovat další, je plné město," dodává. Je přesvědčená, že informace jsou pravdivé.

Radnice to nevidí tak černě

Představitelé města ovšem oponuje, že situace není tak dramatická, jak ji líčí místní. Do ulice zavítali sociální pracovníci města, kteří shledali zdejší situaci v normě. Radnice v ulici přesto posílila policejní hlídky a dochází sem také romská poradkyně.

"Okrskáři se zaměřují především na narušování veřejného pořádku a občanského soužití. Zejména na dětském hřišti, v okolí obchodního střediska a zastávky MHD Gudrichova," říká náměstek primátora Daniel Žídek, který dočasně vede městskou policii.

Romové se mají usazovat v bytech, které vlastní společnost RPG a podle zdejších občanů sem přichází stále více nepřizpůsobivých obyvatel. Společnost RPG však podobné informace popírá a město k tomu dodává, že nemá páky k tomu, aby byty prověřila, protože jsou majetkem soukromé společnosti.

Představitelé RPG k tomu dále dodávají, že se možná někdo snaží záměrně vyvolat neklid v oblasti.

Související:

Romové útočí i na Břeclav. Místní se bojí chodit na vlak

Napadl Paroubka: Národní socialisto! Debile, nedělej agitku, slyšel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…