Dan Landa podpořil Slováky: Postavte se těm upírům, co vysávají zem

13.02.2012 13:28 | Zprávy

Protesty Slováků kvůli korupční kauze Gorila neutuchají. Poslední se uskutečnil před víkendem, 10. února, opět v několika městech. Největší pak za asistence policie znovu zaznamenala Bratislava. A podporu tam přijeli vyjádřit i Češi, včetně Daniela Landy, který zde ten večer odehrál svůj koncert.

Dan Landa podpořil Slováky: Postavte se těm upírům, co vysávají zem
Foto: Redakce
Popisek: Koncert Dana Landy

„Můj děd se narodil jako Čechoslovák, můj otec také. I já jsem se jako Čechoslovák narodil a jako Čechoslovák zemřu. Proto mám Slovensko a Bratislavu rád a jsem rád, že zde mohu být s mým vystoupením s názvem Vozová hradba. Paradoxně právě v den, kdy sem s ní přijíždíme, vy tu vozovou hradbu skutečně stavíte – proti našim politikům, vladařům, kteří jako upíři vysávají naše země. Vytrvejte v tom odporu proti tomu všemu, čemu se říká vražda národa,“ řekl na závěr první části  svého koncertu zpěvák Dan Landa. Při této příležitosti dokonce upravil známou píseň, kterou zpíval ještě se skupinou Orlík: Jsi Čech, Čech…na Jsi Slovák, Slovák…Rozezpíval tím tak celý sál, ve kterém se koncert konal.

A vedle pochvaly odvahy Slováků, kteří povstali proti korupční kauze Gorila, i za cenu toho, že je policie rozháněla v mrazech vodními děly a obušky, vyjádřil Landa ještě varování.

 

Buďte opatrní, ať vás někdo pod nabídkou ochrany neumlčí

„Dejte pozor, jsou i signály toho, že až vás bude v ulicích opravdu hodně, objeví se tací, kteří budou metat třeba dlažebními kostkami. A pak může přijít „hodný“ politik, který řekne: já vás ochráním. A přitvrdí zákon tak, že už nebudete moct říkat vůbec nic. Vytrvejte v odporu, ale vracejte se ve zdraví a v poklidu do svých domovů a zaměstnání,“ řekl ještě Daniel Landa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…