Detoxikaci organismu můžou pomoci i homeopatika

24.04.2015 10:54

Přichází doba jarní pohody, ba co víc, během krátké chvíle se dostavil i první veskrze letní den. Obrovskému náporu extrémních změn teplot čelí hlavně lidské tělo, které bylo posledního půl roku zahlcováno toxiny. Proto se mnoho lidí snaží o jarní detoxikaci. Toxiny jsou tak rafinované, že dokážou iniciovat obranné mechanismy těla, které se projevují jako příznaky různých nemocí, od poruchy imunitního systému, přes otoky, záněty, bolesti hlavy až po onemocnění některých orgánů. Klíčovou roli zde hraje lymfatický systém.

Detoxikaci organismu můžou pomoci i homeopatika
Foto: archiv
Popisek: detox

Organismus se snaží na toxiny reagovat a mj. k tomu využívá lymfatický systém. V lidském těle je kolem jednoho litru lymfy, která stále vzniká, mízními vlásečnicemi a dále pak širšími mízními cévami pokračuje přes lymfatické uzliny, které lymfu filtrují a zachycují z ní nečistoty. Nakonec je lymfa odvedena do žilního systému. Za 24 hodin se tak v mezibuněčných prostorech z tkáňového moku vytvoří přes dva a půl litru lymfy, která „proteče“ organismem.

Lymfatický systém tedy bezprostředně ovlivňuje naši imunitu a působí tak na naše zdraví. Velmi důležitou roli hraje lymfatický systém také při problémech se zvětšenou nosní mandlí. To se týká hlavně dětí předškolního věku, jejichž imunita ještě není plně vyvinuta. Ta se zklidňuje většinou po pátém roce, a proto už školáci většinou nebývají tak často nemocní.

Nosní mandle jsou důležitou součástí imunitního systému, představují bariéru pro možnou infekci vstupující do těla nosem nebo ústy, proto je nutné imunitu podporovat a udržovat lymfatický systém průchodný. Pokud selhává lymfatický systém, obranyschopnost následně logicky také.  Jeho základní stimulací je fyzický pohyb, protože lymfatický oběh nemá žádný obdobný orgán jako je například srdce pro krevní oběh.

V případě akutních, chronických a opakovaných zánětů, doporučuje mnoho odborníků souběžnou léčbu. Jedním z doporučovaných doplňků je Lymphomyosot, který může být užíván spolu s antibiotiky k terapii zánětlivých procesů. „Vyzkoušela jsem homeopatika při čištění lymfatického systému a uzdravila jsem se během několika málo dní,“ říká Michaela Tichá z Prahy. Pro vyčištění a jarní detoxikaci je vhodný produkt, který stimuluje činnost lymfatického systému a tím zabezpečuje efektivní fungování imunitního systému, konkrétně pak reguluje proudění lymfy zvyšováním jejího průtoku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…