Jak je to s jídelníčkem šitým na míru?

02.02.2011 14:00

Zdravý a vyvážený jídelníček. Odkazují na něj všechna doporučení nabádající ke zdravému životnímu stylu. Jenže jak se k němu dopracovat?

Jak je to s jídelníčkem šitým na míru?
Foto:
Popisek:

Jak záplavu obecných informací o optimální denní dávce kalorií, bílkovin či sacharidů proměnit v konkrétní snídani, svačinu, oběd a večeři? Jak zvládnout úskalí diet a následných „jojo“ efektů, kdy nesystematické hubnutí nakonec způsobí více škody než užitku? To jsou otázky, které s větší či menší naléhavostí řeší snad každý z nás.

„Lidé vědí, že je třeba změnit stravovací návyky, ale už si neví rady odkud a jak se do toho pustit, obávají se radikálních změn, které velmi často nejsou ani zapotřebí. Osobní podpora nutričního poradce je inspirace, motivace a ukázka toho, že se můžeme začít zdravě stravovat. A to bez složitých příprav a komplikovaných návodů. Těm, co se podaří nové, zdravější návyky aplikovat a dlouhodobě dodržovat, je jasná jedna věc: způsob, jakým se stravujeme, má obrovský vliv naše zdraví,“ potvrzuje dlouholetá výživová poradkyně Monika Divišová z centra péče Wellnessia.


Ne každý má dostatek času na pravidelné, i když velmi efektivní, návštěvy u odborníků. Wellnessia proto nabízí vítanou pomoc: sestavení zdravého osobního jídelníčku po internetu. Nutriční poradce centra na základě podrobného on-line dotazníku (celkem cca 60 otázek) a telefonické konzultace připraví a e-mailem zašle hotový jídelníček v rozsahu cca 5-6 stran.

Tato jednorázová služba v ceně 920 Kč je určena především lidem, kteří potřebují redukovat pár nadbytečných kilogramů, tvarovat postavu, popřípadě už se jim podařilo zhubnout a chtějí si váhu udržet. Na míru ušitá doporučení pomohou také každému, kdo se chce začít stravovat zdravě, a neví odkud začít, rád by nechal svůj současný jídelníček zkontrolovat odborníkem či hledá pár nápadů, jak jej rozšířit, zpestřit a doplnit.

Osobní jídelníček obsahuje analýzu a zhodnocení dosavadního stravování klienta, plán a seznam pravidel vedoucích k dosažení požadovaného cíle (redukce váhy, nabírání svalové hmoty, úprava zažívání, podpora zdravotního stavu, celková kondice atp.) a jeho dlouhodobému udržení. Přehled, co je třeba vynechat  - které skupiny, typy potravin a způsoby úpravy nejsou vhodné a proč. A naopak, co do jídelníčku zařadit a jak často. Dále pak seznam vhodných potravinových doplňků a nechybí ani konkrétní příklady jídel včetně několika tipů a inspirací na zdravé snídaně, svačiny, obědy i večeře.

„Po ozdravení jídelníčku doporučuji přidat ještě pravidelný pohyb. Pokud se vám podaří posunout tyto dvě oblasti alespoň o pár kroků k lepšímu, budete se nejen mnohem lépe cítit, ale odměnou vám bude i více energie, lepší postava a mnohem větší šance „na přežití“ bez asistence léků, operací a lékařů,“ vzkazuje Monika Divišová.
(mb,foto:archiv)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…