Jak se léčí těhotné ženy?

04.10.2013 0:00

Mnohé z nastávajících maminek se v průběhu těhotenství setkávají s nevolností, projevy únavy, klasickým nachlazením, hemoroidy a dalšími zdravotními komplikacemi.

Jak se léčí těhotné ženy?
Foto:
Popisek:

Spektrum léků je však pro těhotné ženy značně omezené a lékaři jsou velmi opatrní v předepisování běžných léčiv. Vhodnou alternativou se tak jeví šetrnější homeopatická terapie. Rostoucí zájem o přírodní léčbu vyplývá i z letošního průzkumu serveru Ordinace.cz, kdy se 88 % respondentů shoduje v tom, že homeopatická léčba je vhodná pro všechny bez rozdílu věku, včetně těhotných, dětí a seniorů.

Rok od roku přibývá příznivců homeopatické léčby a zájem o alternativní medicínu vzrůstá.  Tento trend potvrzují i výsledky nedávno uskutečněného průzkumu serveru Ordinace.cz, ze kterého vyplývá, že roste počet těch, kdo přírodní léčbu sami vyzkoušeli. Osobní zkušenost s homeopatiky uvádí 84 % respondentů, což představuje více než desetiprocentní nárůst oproti loňskému roku. Až 88 % dotázaných se dále shoduje, že tato terapie je vhodná pro všechny bez rozdílu věku, včetně těhotných, dětí a seniorů. „Homeopatická léčba je bezpečná alternativa pro gravidní ženy, které v průběhu těhotenství nemohou užívat některé druhy léčiv. Užíváním homeopatik nejsou zatěžována játra ani ledviny, neobsahují návykové či toxické látky a mohou je užívat ženy ve všech fázích gravidity,“ uvedl pediatr a homeopat MUDr. Tomáš Karhan. Homeopatie proto zůstává volbou zejména těhotných žen.

Nejen pro maminky ale i pro miminka
Ženy, které mají dobrou zkušenost s homeopatickými přípravky, je využívají pro léčbu svých potomků. Tento fakt potvrzuje i průzkum Ordinace.cz, ve kterém se respondenti shodují, že homeopatika nejčastěji užívají pro děti, ve vlastním případě pak pro léčení chřipek, nachlazení, kašle nebo alergií. Hlavní výhodou zůstává skutečnost, že tato alternativa není doprovázena vedlejšími účinky a nezatěžuje lidský organismus.

Navzdory neustálým spekulacím o vhodnosti či nevhodnosti homeopatické terapie se pomalu začínáme přibližovat státům západním Evropy. Zde patří homeopatie mezi běžnou součást praxe lékařů a je alespoň z části hrazena zdravotní pojišťovnou. To u nás zatím neplatí. S posilujícím trendem zdravého životního stylu se však lidé v ČR začínají přiklánět k přírodní, alternativní medicíně. Dle údajů Světové zdravotnické organizace (WHO) patří homeopatie ihned po tradiční čínské medicíně k druhému nejpoužívanějšímu lékařskému systému na světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…