Jediná kapka krve odhalí bakterie a parazity v těle

03.05.2014 17:00

Jediná kapka krve odhalí bakterie a parazity v těle
Foto:
Popisek:

Klasické odběry krve nepatří zrovna k nejoblíbenější vyšetřením, bohužel ale krevní obraz a vyšetření krve je často jedinou metodou, jak rozpoznat aktuální zdravotní stav, problémy nebo záněty  těle. Všichni, kteří až do teď měli z odběru krve strach nebo se po zákroku potýkali s nevolnostmi, malátností a závratěmi, mají nyní novou možnost na příjemnější formu, jak nahlédnout do těla trochu jinak. Díky pokroku moderní doby je totiž možné udělat analýzu z jediné kapky „živé krve“. Stačí jediný drobný vpich do prstu a odběr jedné jediné kapičky.  Nová metoda zvaná darkfield neboli vyšetření z živé kapky krve pod mikroskopem takové pohodlí nabízí.

Na krev beze strachu

Už žádné zaškrcování ruky, pumpování, hledání a napichování žíly. Moderní způsob vyšetření krve darkfield, totiž dokáže pracovat i bez nutnosti těchto procedur. Ocení to zejména děti, ale i všichni, kteří mají velmi hluboko uložené žíly a každý odběr by pro ně představoval nepříjemný zážitek.

Celé vyšetření zvané darkfiled totiž skutečně probíhá z jediné kapky krve. „Kapka krve je získávána z prstu, který je pečlivě vydesinfikován a odběr probíhá drobnou a tenkou jednorázovou sterilní lancetou,“ popisuje proceduru specialistka Marie Almásyová.

Analýza krve před pacientem

Kapka krve je odebrána a okamžitě analyzována. Odpadá tak klasický odběr do zkumavek, následné posílání na rozbor do laboratoří a čekání na výsledky. Při darkfield metodě odběru je kapka krve odebrána na podložní sterilní sklíčko, kde je přikryta sterilním krycím sklíčkem, které brání jejímu vyschnutí. Vše co se v krvi tedy aktuálně vyskytuje je snímáno živě a v pohybu. Speciální darkfield mikroskop zvětší obraz 400 – 1600 ku jedné.

Obraz krve je následně snímán kamerou zabudovanou v mikroskopu a elektronicky přenesen, takže pacient může vidět stav své krve na televizní obrazovce. V darkfield metodě jsou vidět velmi zásadní věci, které běžné lékařské testy nesledují,“ vysětluje Marie Almásyová.  

Co vyšetření odhalí

Vyšetření z živé kapky krve umožňuje pohled do zákulisí vnitřního prostředí těla. Dokáže například odhalit skryté příčiny onemocnění, kterými se klasický odběr a rozbor krve nezabývá. Řada lékařů je již v dnešní době darkfield metodě nakloněna.

Analýza kapky krve zobrazuje náš aktuální zdravotní stav a jeho případná rizika. Vyšetření tak dokáže odhalit i nemoci, které se ještě nemusely projevit, ale také dokáže objasnit příčiny opakujících se infekcí, chronických potíží, problémy, kterých se nedaří zbavit standardní léčbou a vysvětlit, proč se člověk necítí dobře, ačkoli veškeré testy na žádnou nemoc neukazují.

Výhodou analýzy z živé kapky krve je i fakt, že pacient i běžným okem dokáže identifikovat nestandardní útvar v krvi a v průběhu čistění organismu a dalších kontrol sám vidí výsledky, zlepšení a návrat k normálu. A právě zdravá krev je odraz zdraví celého těla. 

Metoda Darkfield microscopy - Mikroskopie temného pole

Vysoce nadstandardní mikroskopická metoda
Sleduje krev osvětlenou jen ze stran – paprsky světla se od ní odráží a lámou a krev tak září v temném poli
Díky speciální metodě vyšetření lze v krvi pozorovat veškeré její komponenty – není zaměřena jen na určité oblasti
Rychlý a téměř bezbolestný vpich
Pacient může vidět stav své krve a následuje poradenství vč. výživy

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…