KNIŽNÍ NOVINKA Moučný mozek od neurologa Perlmuttera

31.10.2014 9:05

Zdravě bez pšenice, sacharidů a cukru, tichých zabijáků vašeho mozku.

KNIŽNÍ NOVINKA Moučný mozek od neurologa Perlmuttera
Foto: archiv
Popisek: Jídlo

Kniha renomovaného neurologa otevírá téma, kterým se už léta zabývají vědecké studie, ale veřejnost o něm překvapivě stále nic neví: sacharidy škodí našemu mozku. A zdaleka nejde jen o rafinovaný cukr nebo přemíru sladkostí, nýbrž i o „zdravé“ celozrnné pečivo. Perlmutter dokazuje, že základním zdrojem energie pro naše tělo jsou tuky, a ne sacharidy. Změnou jídelníčku se dají odvrátit nemoci, jako je hyperaktivita, úzkost, bolesti hlavy, deprese, nebo dokonce Alzheimerova choroba, a v každém věku máme možnost popohnat růst svých mozkových buněk, ovlivnit genetické dědictví a chránit své mentální zdraví. V závěru kniha poskytuje čtenáři praktické návody, jak krok za krokem přejít na nový způsob života a stravování.

O autorovi

Uznávaný neurolog David Perlmutter je autorem řady odborných článků v prestižních lékařských a neurologických magazínech (Journal of Neurosurgery či Archives of Neurology) i v časopisech věnovaných výživě (Journal of Applied Nutrition). Kromě této knihy vydal také práce Lepší mozek (č. 2004) a Posilovna pro mozek (č. 2012).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…