Léčba celulitidy

30.01.2014 8:49

Musíme počítat, že odstranění celulitidy je běh na dlouhou trať a pokud je již celulitida plně rozvinuta, je možné, že již nebude zcela odstranitelná.

Léčba celulitidy
Foto:
Popisek:

K její léčbě musíme přistupovat komplexně. Nejprve bychom měli zhodnotit stav celulitidy a následně provést změny v našem životním stylu, protože ten je úzce spjat s výskytem celulitidy.

Mezi důležité body vedoucí k léčbě celulitidy patří:

  • Změna jídelníčku: omezení tučných, smažených či sladkých jídel. Do jídelníčku zařadit čerstvé ovoce a zeleninu, celozrnné pečivo, libové maso, strava bohatá na vlákninu.
  • Jíst pravidelně / nejlépe 5x denně po menších porcí
  • Pitný režim:  denně vypít aspoň dva litry tekutin, nejlépe čistou neperlivou a neochucenou vodu, případně minerálku či bylinné nebo speciální čaje.
  • Nekouřit, nepít alkohol a kávu: kávu nahradit bylinnými čaji. Vhodný je zvláště zelený čaj, který obsahuje antioxidanty.
  • Zvýšit přísun vitamínů (hlavně vitamín C) a minerálů.
  • Více pohybu: zejména zařadit cviky zaměřené na problémové partie a na svalstvo dolních končetin, které opět napomáhá aktivovat lymfatický systém a odvádět toxické látky z organismu. Vhodné je plavání a všechny sporty podporující cirkulaci krve a mízní výměnu (např. jízda na kole).
  • Masáže a kartáčování kůže:. Týká se to zejména masáží, které rozproudí lymfatický systém ať už u fyzioterapeuta či na speciálních strojích.
  • Aplikce speciálních krémů:  tyto krémy jsou běžně dostupné v lékárnách či drogeriích. Nemusí jít pouze o krémy, mohou to být oleje, sprchové gely či perliny. Vždy mají jediný úkol a to rozproudit lymfu.
  • Saunování či kryoterapie: oboje má za úkol rozproudit lymfu. Vhodné je pak aplikovat speciální krémy na podporu lymfy.
  • Vhodné jsou dechová cvičení: opět přispívají k uvolnění lymfatických cest a snadnějšímu odvodu toxických látek.
  • Užívání potravinových doplňků na odbourávání antioxidantů: jsou volně dostupné v lékárnách a tam nám i poradí, které jsou pro ten či onen problém nejúčinnější.

Lymfatické drenáže jsou masáže, které mají za úkol aktivovat lymfatický systém. Neslouží jen jako kosmetický podpůrný prvek, ale slouží i k léčbě mnoha jiných nemocí jako jsou bércové vředy, migrény apod.). Lymfodrenáž by měl provádět pouze specialista a před samotnou masáží by určitě měl s vámi udělat pohovor, aby zjistil vaši anamnézu. Lymfodrenáž není vhodná pro každého. Nehodí se pro ty, kdo mají problémy se srdcem, játry, vysokým krevním tlakem nebo ledvinami. Při nemoci doprovázené horečnatými stavy není masáž vhodná vůbec.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

„Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

9:11 „Katastrofa století. A vláda nic.“ Mrazy zasadily v ČR krutou ránu

POHLED SELSKÝM ROZUMEM „Za mého dětství se říkávalo, že brambory jsou pokrmem chudého lidu,“ vzpomín…