Ministr Kubice: Rath může říkat i nepravdy. Má na to právo

05.06.2012 18:59

Ministr vnitra Jan Kubice odmítl, že on by osobně stál za zatčením a obviněním poslance a exhejtmana Středočeského kraje Davida Ratha.

Ministr Kubice: Rath může říkat i nepravdy. Má na to právo
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

David Rath se hájil před poslanci. Ti jej přesto vydali k vyšetřování údajné korupce a Rath se dal s policejní eskortou vrátil do vazební věznice v Litoměřicích.



Rath ve svém projevu obvinil ministra vnitra Jana Kubiceho, že celá kauza je účelově zosnována jako likvidace nepohodlného opozičního politika, který nemilosrdně kritizuje vládu.




Rath si může říkat, co chce

„Pan poslanec Rath je v postavení obviněného a může na svoji obhajobu říkat, co chce. I nepravdy. Měl několik možností, jak pojmout svoji obhajobu, a podle mého názoru zvolil tu nejméně vhodnou. Obzvlášť pikantní mi přišlo jeho tvrzení o chobotnici, protože mě spojoval se jménem Libora Gregora, údajného zdrojového člověka v jeho případu. Když jsem tehdy šel do branně bezpečnostního výboru se zprávou o prorůstání organizovaného zločinu, tak poté na mě podali trestní oznámení Jiří Paroubek, pan Kočka starší, pan Ďuričko a rovněž pan Libor Gregor. Takže představa, že v této sestavě jsem vytvořil chobotnici, je velmi zvláštní,“ reagoval pak na slova o chobotnici Kubice v rozhovoru pro Týden.cz.

Kubice v minulosti vedl útvar ÚOOZ, který měl potírat organizovaný zločin a pověstná je jeho zpráva o prorůstání mafie do státní správy, která vyplula do médií jen pár dnů před volbami v roce 2006, kdy nakonec vládu sestavoval lídr ODS Mirek Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…