Mitrofanovův sloupek: Poslední rok na Hradě? Bude peprný…

08.03.2012 15:40

Soudní proces s neformálním šéfem Věcí veřejných se dostal i do sloupku Alexandra Mitrofanova v Právu na téma Václav Klaus. Prezident totiž k soudnínu procesu s Vítem Bártou poznamenal, že se v přímém přenosu šíří ničivý prvek vůči politickému systému v ČR, což je věc nesmírně riskantní. Kam ale tímto výrokem Klaus míří? Přesně takto se táže Mitrofanov v komentované poznámce Práva nazvané Perný rok.

Mitrofanovův sloupek: Poslední rok na Hradě? Bude peprný…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Ivo Strejček a prezident Václav Klaus

„Prezident začal včera stříhat symbolický metr na Hradě,“ poznamenává hned na začátku svého článku Mitrofanov, který zaznamenal to, že Klaus vůbec není spokojen s posledním rokem na Hradě. Právě proto pak v sloupku odcitoval o něco málo z předmluvy nejčerstvější knihy Klause, kde se kromě jiného prezident zaobírá i rozhádaností naší politické scény.

„Václav Klaus by klidně mohl vyučovat na vysokých školách jako příklad odpůrce společenského vývoje, který nemá pod kontrolou. Přitom hovoří o svobodě jako nejvyšší hodnotě. Jenže jako by mu šlo o svobodu pouze pro někoho. On smí tepat EU, Ústavní soud, klimatology a vlastně cokoliv neomezeně. Ale vysokoškoláci, kteří se bouří proti záměrům ministra školství, jsou paraziti. Kritérium? Úsudek Václava Klause,“ cílí ostrý slovní šíp Mitrofanov na Hrad.

Podle jeho mínění prezident staví proto sobě dobro a zlo. Dobro je národní spojitost a vnitřní soudržnost. „Veřejné praní špinavého prádla VV je snad zlo?,“ táže se dále komentátor se zamyšlením, zda-li by se tedy podle Klause neměly zlořády politiků řešit jen pokáráním a sepsáním nějakých tajných dohod, jež se vzápětí popřou.

„Otěže má tedy držte v rukou silný vůdce, nikoliv veřejnost. Ta má jiný úkol - budovat pospolitost a nereptat, natož naslouchat šťouravým médiím. Za to jí vůdce nabídne stabilitu,“ poznamenává Mitrofanov a nakonec dodává, že se situace kvůli ekonomickým a sociálním vyhlídkám ale změnila. K tomu všemu pak Klaus napíná strunu svou celkovou povýšeností a výpady proti EU a nejnověji třeba nevraživostí vůči vysokoškolákům.

„Ten poslední rok na Hradě bude opravdu ještě peprný,“ uzavírá komentář Práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…