Nalaďte svou pleť a pokožku na podzimní režim

23.11.2015 0:00

Naše pokožka se pomalu vzpamatovává z intenzivních letních paprsků a chlorované vody v bazénu a už aby se připravovala na ranní mrazíky, studený vítr a teplotní výkyvy. Víte, na co je třeba na podzim nezapomenout?

Nalaďte svou pleť a pokožku na podzimní režim
Foto: shutter
Popisek: pleť

Podzim pocítíme na vlastní kůži

Podzim je tady a neznamená to pouze přidat nějakou tu vrstvu oblečení navíc. Je třeba se zaměřit přímo na naši pokožku. Kvůli větru a nízkým teplotám se zvyšuje její citlivost a mohou se objevit neduhy, jejichž příznaky se v letním období zmírnily. Jednou z příčin jsou časté přechody z teplejšího do chladnějšího prostředí a naopak, teploty klesají a přidává se suchý vzduch a později také mráz.

Hydratace především – a to nejen pro suchou pleť

Teplotní výkyvy škodí nejvíce suché pleti – ani přetopenou místností, ani venkovním sychravým počasím se jí příliš nezavděčíte. Důležité je především pokožku hydratovat. Bez vody ztrácí svou elasticitu a také rychleji stárne. Ke zvýšené dehydrataci pokožky dochází zejména při pobytu v přetopených místnostech s ústředním topením, což se nás týká prakticky všech. Nezapomínejte proto na pravidelné ošetření krémem, zvolte krémy s mastnější konzistencí, které slouží jako bariéra proti ztrátě vlhkosti - ideálně s obsahem glycerinu a vitamínem A pro regeneraci pokožky. Vyhýbejte se však kosmetice s obsahem alkoholu, který naopak vlhkost z pokožky vytahuje.

Jak pečovat o rty v chladném počasí?

Máte suché a popraskané rty? Fouká vítr? Hlavně neolizovat. Olizováním rty ještě více vysušíte, mějte proto po ruce vždy balzám na rty. Jen za 32 Kč pořídíte AVIRIL balzám na rty višeň a švestka s přírodním mandlovým olejem a včelím voskem, obohacený vitaminem E vhodný právě pro sychravé podzimní počasí. Nezapomínejte ani na stravu, suchým rtům prospěje také dostatek vitamínu B a zinku.

Pokožka rukou potřebuje také péči

Během chladného období roku může dojít k popraskání pokožky, které nejen nevypadá esteticky, ale je i bolestivé. Stejně jako záděry jsou tato místa náchylnější k přenosu infekce. Mějte po ruce vždy například AVIRIL krém na ruce, abyste mohli ruce nakrémovat několikrát během dne. Tip: Už teď vytáhněte ze skříně rukavice, ochrání vaše ruce před chladem a v dopravních prostředcích i před různými viry a bakteriemi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…