Od soboty už fotbal zprávám nekonkuruje. Polepšila si ale jen Nova

20.06.2012 13:51

Hlavní zpravodajství tří největších tuzemských televizních stanic provází v posledním období pokles sledovanosti. Kromě nástupu letního počasí se na tom podílely i přenosy evropského fotbalového šampionátu, které se pro Televizní noviny, Zprávy i Události staly přímým konkurentem. I když to už od soboty neplatí, s výjimkou Novy se dalším dvěma stanicím sledovanost nezvýšila.

Od soboty už fotbal zprávám nekonkuruje. Polepšila si ale jen Nova
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Podprůměrná čísla sledovanosti hlásí všechny tři největší tuzemské televize u svých hlavních zpravodajských pořadů. Probíhající fotbalové mistrovství Evropy ubralo nejvíce diváků Televizním novinám TV Nova. Poté, co už od soboty živé přenosy hlavním zpravodajstvím nekonkurují, zaznamenala částečný návrat diváků právě jen nejsledovanější domácí televize.

Letní počasí a konkurence probíhajícího fotbalového šampionátu srazily sledovanost Televizních novin, na které se běžně dívá přes dva miliony, až pod hranici milion a čtvrt. Poté, co se s nimi přestaly překrývat přenosy z EURO, tak se podle dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. zvýšila v posledních třech dnech sledovanost na 1,5 milionu v neděli a shodně 1,7 milionu diváků v pondělí i v úterý.

Televizní noviny vždy sleduje více než polovina diváků

Navíc se Televizní noviny mohou nadále chlubit tím, že si drží podíl na sledovanosti přes padesát procent, v úterý dosáhl dokonce 59 procent. Na Zprávách FTV Prima se na rozdíl od Televizních novin, které kvůli fotbalu přicházely o čtvrt až půl milionu diváků denně, projevil propad maximálně do výše sta tisíc a v posledních dnech se na ně dívá přibližně kolem 700 tisíc lidí. Ve všední dny je jejich podíl na sledovanosti čtvrtinový, o víkendu až třetinový.

Události České televize stále nenaplňují představy, které do nich nové vedení veřejnoprávního média vkládalo. Ba právě naopak. Na ČT1 se na ně dívá méně než půl milionu diváků a ČT24 jich přidá přibližně sto tisíc. Podíl na sledovanosti většinou lehce překračuje hranici 20 procent. Ani to, že skončila konkurence fotbalu, nijak markantní návrat diváků neznamenalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…