Vyjádření Proton Therapy Czech ke zprávám na BBC – Ashya KING

01.09.2014 11:00

Protonové centrum v Praze (PTC) obdrželo žádost o posouzení možnosti protonové léčby od pana Bretta Kinga, otce malého Ashyi. Případ Kingových je dnes hlavní zprávou evropských médií. Pan King spolu se svojí ženou byli nařčení z únosu, když svého syna odvezli z nemocnice, protože pro něj chtěli bezpečnou protonovou léčbu nádoru. 21.8. 2014 se obrátili i na PTC v Praze.

Vyjádření Proton Therapy Czech ke zprávám na BBC – Ashya KING
Foto: Prothon Therapy center
Popisek: Dětský den v protonovém centru

Žádost bohužel neobsahovala zdravotnickou dokumentaci, aby mohli lékaři a specialisté PTC případ chlapce pečlivě posoudit. Pokud by šlo o meduloblastom, jak otec uvedl, s největší pravděpodobností by pro chlapce byla léčba protonem dobrou volbou. S léčbou meduloblastomu u dětí má totiž PTC dlouhodobé zkušenosti s vynikajícími výsledky, navíc jde o diagnózu, kterou doporučuje k léčbě protony česká odborná společnost SROBF i americká odborná společnost ASTRO. Protonové centrum v Praze úzce spolupracuje s FN Motol, pro jejíž odborníky se protonová léčba stává novodobým standardem. Oproti tomu brněnská dětská onkologie stále léčí děti pouze konvenční technologií, což u dětí může vést k závažným zdravotním problémům v jejich budoucím životě. Odborníci protonového centra jsou schopni vyhotovit srovnávací plány (proton vs foton), na základě kterých mohou lékaři přesně zjistit benefit a doporučit šetrnější léčbu. Takovému srovnání se ale brněnské pracoviště dosud brání. Potřeba protonové léčby v ČR je cca 150 dětí ročně. PTC pevně věří, že nové vedení MOU v Brně, zajistí protonovou léčbu i dětem z Moravy. Šanci na lepší život by se tak mohla dostat i cca 40ti dětským pacientům ze spádové oblasti Morava.
 
„Mohu směle tvrdit, že protonová léčba je léčbou budoucnosti, u většiny dětských nádorů však léčbou dneška. Nechápu, proč doktoři dobrovolně posílají děti na klasické ozařování, když máme k dispozici účinnější a bezpečnější metodu “, sdělil ředitel Ústavu radiační onkologie Hospital of the University of Pennsylvania profesor James Metz při své návštěvě protonového centra v Praze.
 
 
Protonové centrum se zaměřuje na léčbu dětí a v rámci dětského programu nejenže využívá nejmodernější technologie, ale i zkušenosti předních světových onkologů. PTC v současnosti léčí pacienty z 22 zemí světa. Protonová terapie přináší novou naději, ale i reálnou šanci na rychlou a úspěšnou léčbu dětských pacientů. Protonová léčba je celosvětově doporučována hlavně u dětí právě s ohledem na její šetrnost a tudíž snížení rizika z nežádoucích účinků ozáření v dlouhodobé perspektivě dožití dětských pacientů.
 
Pokrok v léčebných metodách a technologii, kterou je protonová terapie, významně zlepšil léčebné výsledky. Více než 80% dětských pacientů se dnes úspěšně vyléčí. Typ léčby se odvíjí od typu onemocnění, při léčbě rakoviny u dětí se často používá kombinovaná léčba. Protonová léčba nabízí kvalitu, které se budou pacienti čím dál více dožadovat, jak je tomu dnes v jiných lékařských oborech. 
 
 
 
PROTONOVÁ TERAPIE – PRVNÍ VOLBA V LÉČBĚ DĚTSKÝCH MALIGNIT
 
 
 
PROČ MUSÍME DĚTEM DOPŘÁT NOVÉ MOŽNOSTI PROTONOVÉ LÉČBY
 
Všechny nádory ozáříme s přesností milimetru
Dokážeme lépe chránit důležité orgány
Zvýšíme šanci na úplné vyléčení dětí
Zvýšíme kvalitu jejich budoucího života
Minimalizujeme návrat nádoru v dospělosti
PŘÍNOS PROTONOVÉ LÉČBY JE PRO ZDRAVÍ DĚTÍ ZÁSADNÍ – oproti běžné radioterapii
 
Snižuje riziko poklesu intelektu o 27%
Zlepšuje ochranu plic a dýchání o 60%
Zlepšuje kondici dětí o 75%
 
 
Více o léčbě: http://www.protonyprodeti.cz/protony-detem/
 
Příběhy pacientů: http://www.protonyprodeti.cz/pribehy-pacientu/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…