Afričané žijí stejně bídně jako jejich předkové. Akorát vidí v TV, že u nás je ráj. Musíme je vracet, říká zkušený poslanec

22.06.2015 14:24

Poslanec ODS Jan Zahradník odpověděl na svém profilu na Parlamentních listech na otázku jednoho ze čtenářů ohledně uprchlíků.

 Afričané žijí stejně bídně jako jejich předkové. Akorát vidí v TV, že u nás je ráj. Musíme je vracet, říká zkušený poslanec
Foto: ods.cz
Popisek: Jan Zahradník z ODS

Čtenář se zeptal poslance, kolik uprchlíků je podle něj Česká republika schopna přijmout a podle čeho je bude vybírat. „Jsem proti tomu, aby nám Evropská komise stanovila pomocí kvót, kolik uprchlíků budeme muset přijmout,“ odpověděl bývalý hejtman Jihočeského kraje a dodal, že podle něj sebevětší počet uprchlíků, které by byly Evropa a Severní Amerika ochotny přijmout, nevyřeší situaci v Africe, na Blízkém východě ani nikde jinde.

Celá odpověď ZDE

„Jsou jich stamiliony až miliardy a žijí v podstatě stejným způsobem, jako jejich předkové v minulých staletích, jen na rozdíl od nich vědí z televize.“ Prý si myslí, že když se dostanou pryč, čeká na ně v podstatě ráj. „Tak se ti nejschopnější a nejsilnější z nich snaží dostat. Zaplatí si u zprostředkovatelů, z velké části zločinců, místo na lodi a vydají se k zaslíbené zemi,“ popisuje spoluzakladatel Občanského fóra uvažování uprchlíků.

Podle něj spoléhají na záchranný systém zemí, k jejichž pobřeží míří, přičemž neumí ani jazyk zemí, ve kterých se chtějí uchytit. „Jejich přijetí je pro evropské země vražedné,“ zdůrazňuje vysokoškolský pedagog, podle něhož musíme odmítnout politicky korektní tezi, že je nepřijatelné tyto běžence vracet do jejich zemí.

Jediné, s čím lze podle Zahradníka souhlasit, je přijetí takzvaných politických uprchlíků, kterým v jejich zemích kromě chudoby hrozí i ztráta svobody či dokonce života, například křesťanských rodin ze Sýrie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…