„Aha.“ Jan Zahradil jen zírá, co přišlo od eurokomisařky. Vy se raději posaďte

15.04.2020 21:35

Europoslance Jana Zahradila (ODS) vyděsila slova eurokomisařky pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerové, která vyzvala evropské státy ke koupi podílů ve firmách, jež jsou oslabeny v důsledku koronavirové krize. Podle Vestagerové se tak zabrání Číně, aby takové oslabené podniky skoupila sama. „Takže proti čínským komunistům se má EU bránit evropským socialismem, resp. zestátňováním,“ nechápe návrh Zahradil.

„Aha.“ Jan Zahradil jen zírá, co přišlo od eurokomisařky. Vy se raději posaďte
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil (ODS).

Anketa

Jak zatím hodnotíte výkon Stanislava Křečka jako ombudsmana? (Ptáme se od 15.4.2020)

95%
hlasovalo: 19091 lidí
„Aha. Komisařka Vestagerová vybídla státy, aby kupovaly podíly v těch krizí oslabených podnicích, kde by v budoucnu hrozila čínská akvizice. Takže proti čínským komunistům se má EU bránit evropským socialismem, resp. zestátňováním,“ píše sarkasticky Zahradil na svém facebooku a dodává, že takový návrh by se určitě líbil premiérovi Andreji Babišovi.

Podle Zahradila tímto vyjádřením Vestagerová také nepřímo přiznala, že geopolitickým vítězem pandemie je Čína. „Ta si, zatímco my budeme zestátňovat, koupí celou Asii a Afriku a sem pak budou jezdit do skanzenu na dovolenou. A my budeme konečně moci žít z ekonomiky služeb bez toho špinavého fuj průmyslu,“ rýpl si Zahradil také do bruselských aktivistů.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Dánská eurokomisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová prohlásila, že kvůli pandemii bude mnoho evropských firem zranitelných a bude jim hrozit zahraniční převzetí. Největším rizikem je podle ní Čína, která si na některé evropské firmy dělá zálusk již léta. Proto Vestagerová vyzvala evropské státy, aby takové převzetí nedovolily a raději samy koupily podíly v ohrožených firmách.

„Nemáme nic proti tomu, když se budou státy podle potřeby chovat jako účastníci trhu – když si zajistí podíly ve společnostech, a předejdou tak zahraničnímu převzetí firem,“ prohlásila Vestagerová podle deníku Financial Times.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Shodujeme se, Rusové se vyčerpali, mají obří ztráty.“ Britský analytik, který loni věštil průlom

21:25 „Shodujeme se, Rusové se vyčerpali, mají obří ztráty.“ Britský analytik, který loni věštil průlom

Podle obranného analytika a strategického konzultanta z Velké Británie Nicholase Drummonda se „klube…