„Aktivistka“ obrala známé o poslední úspory. Je to humanitární pracovnice, nebo podvodnice?

12.02.2016 15:50

Paní Hana Demeterová podle všeho nedělá úplně dobrou pověst humanitárním pracovníkům. Ačkoli se prohlašuje za lidskoprávní aktivistku, která se prý snažila pomáhat v Albánii nebo na Kavkaze, realita je jiná. Hana Demeterová podle serveru Lidovky.cz pomáhala především sama sobě a řadu lidí obrala i o poslední úspory.

„Aktivistka“ obrala známé o poslední úspory. Je to humanitární pracovnice, nebo podvodnice?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Občanská aktivistka J. R., jejíž plné jméno server zná, ale na přání nezveřejňuje, popsala vlastní trpkou zkušenost s paní Demeterovou. „Nejdříve jsem jí dala přes milion korun. Všechno, co mi rodina naspořila. Věřila jsem jejímu plánu rozšířit penzion v albánských Alpách, který jsem několikrát navštívila a to místo mi přišlo opravdu úžasné,“ líčí.

Postupně lidskoprávní aktivistce Demeterové poslala v podstatě vše, co měla. Včetně peněz z prodeje bytu, které původně měly připadnout synovi paní J. R. Že prý jsou potřeba na to, aby se v Albánii rozjel ještě obchod. Později se však ukázalo, že žádný obchod nefunguje. A to nebyl jediný člověk, který doplatil na svou důvěru. Za zločince Demeterovou označuje německý kontrabasista Andreas Buchmann. Uvěřil totiž „aktivistce,“ že chce v Albánii otevřít hudební školu.

„Pro mě je zločinec, dluží mi 12 tisíc eur. Pět tisíc jsem jí půjčil na nákup hudebních nástrojů, zbytek je za práci. Zaplatila mi za jediný workshop. Dluží peníze i ostatnímu personálu, zapsaným studentům a za nájem,“ zlobí se.

Nechtěla jsem nikoho znepokojovat, brání se paní

Podobnou zkušenost popisuje i novinářka Petra Procházková, která se snaží pomáhat lidem postiženým válkami na Kavkaze. Demeterová prý dorazila do oblasti a jako humanitární pracovnice chtěla pomáhat lidem, ale její metody byly nepřijatelné a konfliktní. O dalších humanitárních pracovnících prý tvrdila, že spolupracují s ruskou stranou. Paní Hana byla v roce 2007 v Čečensku zatčena.

Hana Demeterová se brání, že nikoho nepodvedla, jen investovala peníze do projektů, které nevyšly. Až peníze vydělá jinde, prý je vrátí. „Nechtěla jsem nikoho zbytečně nervovat, pořád jsem doufala, že ty peníze vydělám rychleji a jinak, ale nepovedlo se. Zadlužila jsem se a nezvládla projekt, do kterého jsem vložila peníze. Přesto jsem všem řekla, že jim peníze vrátím, až je vydělám jinde,“ napsala serveru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…