„Ani jí nestáhnul kalhoty. Jistě ji nechtěl znásilnit.“ Rakouský soudce hájí afghánského násilníka

04.10.2017 9:21

Rakouský deník Die Presse píše o přelíčení s afghánským migrantem, který letos v létě na festivalu Donauinselfest zaútočil na slovenskou studentku. Soud byl nakonec k sexuchtivému násilníkovi poměrně benevolentní.

„Ani jí nestáhnul kalhoty. Jistě ji nechtěl znásilnit.“ Rakouský soudce hájí afghánského násilníka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: O nabíjení mobilů u jedné z restaurací je obrovský zájem

K incidentu došlo 24. června kolem jedenácté hodiny večerní. Devatenáctiletý afghánský migrant si vyhlédl o dva roky starší slovenskou studentku a začal se jí „dvořit“. Nicméně místo obvyklého „jak se jmenuješ?“ začal poněkud zhurta. Po dívce se začal před tanečním pódiem sápat. Osahával ji a proti její vůli také líbal. Patrně jen kulturní a jazykové rozdíly způsobily, že bral odmítavé reakce Slovenky jako výzvu k pokračování ve svém konání.

Dívku nakonec zatáhl do křoví, kde s ní mrštil o zem. Naštěstí pro ni vše zpozorovali pořadatelé festivalu a dívku vysvobodili. Ačkoli hrozilo za pokus o znásilnění mladíkovi až několik let ve vězení, soud byl vůči jeho poklesku milosrdný. Podle nepravomocného rozhodnutí soudu byl odsouzen na rok a půl do vězení, z čehož šest měsíců je nepodmíněně. Část trestu by navíc mohl strávit v domácím vězení, tedy s elektronickým náramkem na končetině.

Jak uvádí Die Presse, podle názoru poroty nebylo dostatečně prokázáno, že chtěl Afghánec dovést své „láskyplné škádlení“ až do úplného znásilnění. „Dívce dokonce ani nesundal kalhoty či tričko,“ poznamenal snaživě soudce Norbert Gerstberger. Právě proto nebyl čin afghánského milovníka, který do Rakouska přišel v lednu 2015, posuzován jako pokus o znásilnění, za což by mu hrozilo až pět let vězení.

Nicméně si soudce vůči Afghánci přece jenom neodpustil povýšenecké moralizování, které je vlastní rasistickým příslušníkům bílé rasy. „Nemůžeme tolerovat, aby v naší zemi byly ženy násilím nuceny k pohlavnímu styku.“ Prostřednictvím „telemostu“ se přelíčení zúčastnila i oběť chlípné touhy Afghánce. Znovu potvrdila, že „Romeovi z Kábulu“ dávala od začátku jeho snažení jasně najevo, že o žádné intimnosti nemá zájem.

Nicméně tuto skutečnost Afghánec u soudu popíral a tvrdil, že dívka se chovala „velmi otevřeně“ a nechala se od něj líbat a dávala mu jasně najevo, že má zájem o další sblížení. Přes své tvrzení afghánský migrant rozsudek soudu přijal a souhlasil rovněž s nařízenou sexuální terapií. K nízkému trestu také mladíkovi pomohlo, že ještě nebyl soudně trestaný a chodí do učení, což by mu „mohlo pomoci v jeho budoucí kariéře a integraci“.


 

reklama

autor: pro

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …