"Antibursík" v akci: Smršť trestních oznámení na kandidáty Žít Brno

06.11.2014 18:57

Strana Antibursík - Stop ekoteroru podala prostřednictvím právníka Zdeňka Koudelky trestní oznámení na dva kandidáty hnutí Žít Brno do zastupitelstva městské části Brno-střed. Ti totiž uvedli v čestném prohlášení, že mají trvalé bydliště v této městské části, což nebyla pravda a hnutí pravděpodobně přijde o jeden až dva mandáty. Koudelka o tom informoval na svém webu. Podle něj existuje podezření ze spáchání trestného činu maření přípravy a průběhu voleb.

"Antibursík" v akci: Smršť trestních oznámení na kandidáty Žít Brno
Foto: Youtube.com
Popisek: Matěj Hollan (vlevo) a režisér Jan Látal

Trestní oznámení míří zároveň i na lídra hnutí Matěje Hollana, na dvojku kandidátky v městské části Svatopluka Bartíka a na volební zmocněnkyni Barboru Antonovou kvůli tomu, že organizovali kandidátní listiny a zaregistrovali na ně lidi, kteří nesplňovali požadavky zákona. "Je předpoklad, že vedení Žít Brno se rozhodlo naplnit kandidátní listinu za každou cenu bez ohledu na dodržení zákona. Voliči tak byli uvedeni v omyl, že volí kandidáty, kteří v dané městské části bydlí. Tím se narušila férovost voleb," uvedl Koudelka.

Žít Brno i přes potíže na Brně středu oznámilo vytvoření koalice

Již dříve podal stížnost na průběh voleb na brněnském magistrátu kvůli tomu, že dva kandidáti neměli údajně trvalé bydliště v Brně. "K prvnímu dni voleb si je však změnili, takže vše bylo v pořádku," řekl dříve Hollan. Soud o stížnosti dosud nerozhodl.

Žít Brno i přes potíže na Brně středu oznámilo vytvoření koalice, starostou se stal jejich kandidát Martin Landa, a za pochybení se omluvilo. I při předpokládaném přepočítání hlasů tak zůstane hnutí vítězem. Do koalice přibralo Stranu zelených, KDU-ČSD a ANO, strany bývalé koalice ODS a ČSSD zůstanou v opozici.

Problémy mají i politici v části Brno-sever, kde se soud začal zabývat trestním oznámením, které viní starostu Rostislava Hakla (ČSSD) z uplácení romských voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…