„Ať táhne do Ruska a nebere dolary!“ Ovečkin pod palbou. „Dominátor“ a sporťáci z ČT se neudrželi

26.02.2022 21:54

Ruští sportovci by měli být vyloučeni ze všech soutěží v zemích NATO a EU, poznamenal na twitteru hokejista Dominik Hašek. K jeho slovům se následně vyjádřili reportéři České televize Petr Svěcený a Darina Vymětalíková. Ti vzpomněli zejména jméno ruského hokejisty Ovečkina.

„Ať táhne do Ruska a nebere dolary!“ Ovečkin pod palbou. „Dominátor“ a sporťáci z ČT se neudrželi
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Alexandr Ovečkin

Anketa

Pomůžete uprchlíkům z Ukrajiny, když to bude třeba? (od 26.2.)

6%
hlasovalo: 43369 lidí
„Ruská národní mužstva, všechny ruské kluby a všichni ruští sportovci by měli být vyloučeni ze všech soutěží v zemích NATO a EU. Je mi velmi líto některých ruských sportovců, kteří odsuzují šíleného zločince Putina a jeho ruskou agresi na Ukrajině. Avšak považuji to nyní za nutné,“ uvedl hokejista Dominik Hašek. 

„Zvlášť, když teď takový Ovečkin řekne: ‚Putin je můj prezident‘… To, že v této situaci může dál hrát NHL, je chyba. Jestli je to jeho prezident a zároveň i blízký přítel, měl by za ním teď jet. A nevydělávat dál americké dolary v zemi, kterou Putin označuje jako nepřítele #1,“ zareagoval reportér České televize Petr Svěcený.

„A padák Panarinovi je tak ok? Zákaz sportovat/vydělávat fotbalistu Smolovi, či tenistům, co jsou proti režimu také? Máte ruské kolegy? Vyhodíte je taky?“ zeptal se jej čtenář.

„Ne. Panarin, Kučerov, Malkin a spol., ti všichni jsou ok. Jo, s medailí na krku mi taky vykládali o matičce Rusi, ale pořád to jsou jen vlastenecké řeči hokejistů. Jediný nástroj Putinovy propagandy je Ovce, to co v létě dělá pro Putina, je námětem vtipů dokonce i pro Rusy,“ zareagovala reportérka Darina Vymětalíková.

„Koukal jsem na to jako blázen. Ovečkin by si měl zrušit smlouvu v Capitals a táhnout do Ruska, vzít kvér a nechat se zastřelit na Ukrajině jako spousta těch ruských vojáků, kteří vůbec neví, proč tam zabíjí civilisty... A nejen on,“ popsal další čtenář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

14:25 Netflix nebo HBO. Nebaví, zruším předplatné. Proč to nejde u ČT, ptají se lidé

Jak oznámil ministr Baxa z ODS, připravovaná mediální novela znamená změny. Místo 135 Kč se bude pla…