„Až Zeman chcípne, strašně se ožeru. Zasraný fašistický hovado,“ napsal podle Ovčáčka aktivista Pražského Majdanu

18.11.2015 15:18

„Zasraný fašistický hovado Miloš Zeman až chcípne, strašně se ožeru,“ napsal prý na svůj facebookový profil aktivista Pražského Majdanu Tomasz Peszynski. Na svém facebookové stránce to uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Až Zeman chcípne, strašně se ožeru. Zasraný fašistický hovado,“ napsal podle Ovčáčka aktivista Pražského Majdanu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Ten celou věc okomentoval těmito slovy: „Nenávist, vztek, slovní agresivita. To je svět odpůrců pana prezidenta,“ napsal Ovčáček na sociální síti.

V části české společnosti vyvolal rozruch včerejší proslov Miloše Zemana, který pronesl u příležitosti 26. výročí sametové revoluce na pražském Albertově.

Odpůrcům Zemana vadí, že prezident promluvil na shromáždění, které pořádal Blok proti islámu, a že Zeman stál na pódiu vedle lídra zmíněného uskupení Martina Konvičky. Předmětem kritiky jsou také výroky, které prezident na Albertově pronesl.

Naposledy se ke kritikům Zemana přidal ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier. Prezident podle něj pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci české společnosti. Některé výroky hlavy státu jsou prý xenofobní a islamofobní a vytvářejí ve společnosti strach, řekl dnes Dienstbier v rozhovoru s agenturou ČTK. Úterním vystoupením na Albertově prý Zeman překročil veškeré meze, když podpořil „nenávistné skupiny ve společnosti“. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček v reakci uvedl, že Dienstbier opět dokázal, že pohrdá občany, jejich názory a oprávněnými obavami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…