„Babiš je frajer!“ Ta, které se má premiér omluvit, to nemá jednoduché: Respekt zajel k ní domů

16.09.2019 10:46

Paní Jana Filipová je první ženou, která dokázala dostat českého předsedu vlády Andreje Babiše (ANO) k soudu. Soud mu nařídil, aby se omluvil za své nepravdivé tvrzení, že demonstranti z Milionu chvilek dostávají za účast na akcích zaplaceno. Spoluobčané z obce Koloveč v západních Čechách však dávají od paní Filipové ruce pryč. Časopis Respekt zjistil, že i navzdory výroku soudu jsou tu někteří přesvědčeni, že lidé demonstrují za peníze.

„Babiš je frajer!“ Ta, které se má premiér omluvit, to nemá jednoduché: Respekt zajel k ní domů
Foto: Repro ČRo
Popisek: Premiér Andrej Babiš

V parlamentních volbách v obci Koloveč se šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi dařilo. Jeho hnutí tu získalo přes 40 procent hlasů. Druhé hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury získalo 10,8 procenta hlasů a třetí ODS dostala 10,6 procenta.

Anketa

Kdybyste si mohli zablokovat veškeré vysílání České televize, a zbavit se tak placení koncesionářského poplatku, využili byste takovou možnost?

95%
5%
hlasovalo: 31866 lidí

Část obyvatel vůbec neví, o co v soudním spolu mezi paní Filipovou a Babišem šlo. Shodují se však v tom, že Babiše mají rádi. „To je její věc, ne naše,“ uvedla starší paní, „mně se Babiš líbí, já vždycky říkám, že my důchodci máme díky němu lepší život, když nám přidal peníze“.

Asi třicetiletý pán, který chtěl zůstat skrytý pod iniciálami V. K. nepochybuje, že demonstranti z Milionu chvilek zaplacení byli. „Vím to proto, že přece žádný Čech nedělá nic zadarmo. Proč by to kdo dělal? Já bych zadarmo demonstrovat nešel. A podle mě nikdo. Jo, třeba za tisícovku, to by byla jiná, ale jinak ne,“ prohlásil. Neví sice, kdo přesně demonstranty platil, ale někdo to prý být musel.

Babiš je podle pana V. K. frajer, protože zlevnil seniorům cestování a oni už teď nemusí žádat o prázdné lahve, aby získali pár korun navíc na lístek na vlak.

Většina lidí se k soudu s Babišem vůbec nechce vyjadřovat. Starají se jen o své věci a nechtějí s novináři hovořit. Většina lidí si prý navíc důrazně nepřeje, aby bylo jméno obce s paní Filipovou spojováno, protože ona je jen, jak se říká, „náplava“. V obci se prý sice najdou i jednotlivci, kteří paní Filipové fandí, ale moc jich opravdu není.

Místní fotbalový funkcionář, který také nechtěl prozradit své jméno, je přesvědčen, že novináře do obce pozvala paní Filipová, aby pokračoval útok na Babiše.

„Za koho tu jste? Jak jste přijela? Kdo vás pozval? To vás pozvala ona, že? Proč jste tu doopravdy, ale nelžete. Přece tu opravdu nejste kvůli článku sama za sebe,“ nechce věřit pán.

A nejen, že paní Filipové nevěří řada místních. Píši jí lidé z celé republiky. Jedna z pisatelek dopisu, který doručila pošťačka, přeje paní Filipové, aby ji „sežrala rakovina“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …