„Babiš má po kapsách 125 tisíc v pětilitrech, to čumíš, co?!“ Dva fanoušci TOP09 tajně dorazili na akci hnutí ANO. A začaly se dít věci

18.09.2018 14:20

V neděli 16. září pořádalo hnutí ANO na pražských Petřinách jednu ze svých „sousedských večeří“. Jedná se o předvolební akce spadající do tzv. kontaktní kampaně. Hnutí na nich dá zadarmo takříkajíc najíst a napít potenciálním voličům, zatímco se jim věnují tváře ANO známé z politiky a z kandidátek. Nejaktivnější bývá jako tradičně jednička pražské kandidátky, byznysmen Petr Stuchlík. O tom ostatně ParlamentníListy.cz informovaly, jelikož jsme se této akce zúčastnili. A rozhodně jsme nebyli sami.

„Babiš má po kapsách 125 tisíc v pětilitrech, to čumíš, co?!“ Dva fanoušci TOP09 tajně dorazili na akci hnutí ANO. A začaly se dít věci
Foto: JK
Popisek: Petr Stuchlík a Jaromír Pizinger

Naše redakce totiž měla možnost hovořit s lidmi, kteří, jak sami tvrdí, „opovrhují Zemanem, Babišem a Parlamentní listy čtou proto, že je potřeba znát svého nepřítele". I přesto jsme s těmito dvěma zarytými voliči Kalouskovy partaje hovořili a oni nám vcelku rozumně vysvětlili, proč se na párty hnutí ANO vypravili.

„Proč? Protože Babiš je pracháč, nosí po kapsách stovky tisíc a je potřeba, aby to ty lidi slyšeli," sdělili naší redakci. Jenomže poté, co se z akce lídra Stuchlíka vrátili, zavládlo v táboře TOPky pořádné překvapení. „Musíme uznat, aniž bychom to podepsali, že to nebylo špatné. Stuchlík mluvil rozumně a působil dobře. Docela nás překvapilo, že ochotni naslouchat byli i ti, co tam dorazili. Jako normální lidi. Náš názor na ANO to ale fakt nezměnilo," uvedl jeden z mužů, s nimiž jsme měli možnost promluvit.

Druhý byl po návštěvě akce pražského ANO o poznání vstřícnější.

„I když je nevolím, tak uznávám, že to mají dobře udělaný, že jsou dost vidět. A Stuchlík, aniž jsem ho znal, mi nevadil. Ani mi nevadí Nacher nebo Pilný, s těmi se znám. Ale asi nejhorší na tom všem je, že TOPka takovéhle akce nemá. Já třeba koukám na Twitter a tam Markéta Pekarová dost píše, ale není to ono, něco tomu chybí, to ANO to takhle udělalo celkem dobře, ale stejně si nemyslím, že by v Praze vyhráli," dodal s odkazem na interní výzkum MfD, kde je TOP 09 první. Podle téhož měření mediální skupiny MAFRA si ovšem ANO stojí vcelku dobře a s ODS se přetahuje o druhou až třetí příčku. Ostatně jako Piráti.

ParlamentníListy.cz se dvou zastánců TOPky zeptaly i na dění uvnitř této dnes už okrajové partaje.

„Vyhodili toho Poláčka (Jaroslav Poláček byl letitým šéfem kampaní TOP 09, pozn. red.), co dělal kampaně, ten se prý přiživuje někde na městské části, ale fakt to není ono. Tam chybí nápad. Třeba Jirka Pospíšil je fajn kluk, ale slabej. Marvanovou my nechceme vůbec, ta žvaní pořád pro bulvár Blesku (myšlen je minoritní web info.cz, pozn. red.), ale ta ženská už byla všude. No ale my to Pražákům ještě ukážeme!" rozvášnil se jeden z podporovatelů Karla Schwarzenberga.

K přání, aby se jejich nejvýraznější osobnost brzy uzdravila, se přidaly také ParlamentníListy.cz a tím byl náš hodinový rozhovor u konce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…