Babišovo médium smazalo článek Bělobrádkovi. A je zle

10.05.2016 10:24

Redakce serveru blog.idnes.cz smazala článek místopředsedovi vlády a šéfovi lidovců Pavlu Bělobrádkovi, píše na serveru Svobodu médiím publicista Jiří Leschtina.

Babišovo médium smazalo článek Bělobrádkovi. A je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Bělobrádek k tomu dostal toto vysvětlení: „...váš poslední článek obsahuje prvky politického PR, proto jsme článek museli stáhnout z titulní strany blogů.“ Podle Bělobrádka podobný výmaz zažili i další lidovečtí blogeři na tomto webu.

Správci blogů prý vadila u Bělobrádka tato pasáž: „V současném často zmiňovaném sporu o islám zastáváme stanovisko, že na prvním místě je respekt k občanským svobodám a lidským právům, což platí jak pro hosty, tak pro domácí. Což si jako předseda strany a vicepremiér pro vědu, výzkum a inovace vykládám tak, že potřebujeme bojovat s demografickým deficitem a musíme daleko více investovat do vzdělávání a vědy.“ A pak ještě věta: „Ve sněmovně bojujeme za práva opozice a za dodržování demokratických procedur a odmítáme řídit stát jako firmu, protože firemní kultura velkých korporací jde vždy proti demokracii.“

Celý text je ZDE

Ze sdělení správce blogu vyplývá, že se opírá o bod z kodexu blogera, který za nepřijatelné články mimo jiné označuje „propagační texty politických stran, politiků nebo jejich příznivců včetně textů vyzývajících ke zvolení konkrétního politického subjektu“.

Podle Leschtiny je to paragraf značně natahovací a při jeho striktním výkladu by se politici a zvláště funkcionáři stran neměli na blozích iDNES objevovat vůbec.

Leschtina poukazuje na to, že stejně jako Bělobrádek pilně bloguje na iDNES.cz také ministr financí Andrej Babiš, jenž vlastní vydavatelství MAFRA, kam spadá deník Mladá fronta Dnes se svým webem. Babiš v jednom ze svých blogů na adresu ministra zdravotnictví klidně utrousí: „Já možná nedokážu, že má pan Němeček problémy s alkoholem, pokud bude uklízečka na ministerstvu zdravotnictví disciplinovanější než pan Němeček a pokud bude poslancům zdravotního výboru hloupě přiznávat, že ji na mol opilý pan ministr na říjnovém zasedání ve Znojmě vyzýval k tanci.“

To, že správce blogu odstraní Bělobrádkův, podle Leschtiny umírněný text, a zároveň tam ponechává už celé měsíce Babišovu nactiutrhačskou perlu, prý vypovídá o plíživé cenzuře ve stranickém a ekonomickém zájmu vlastníka a jednoho z nejmocnějších politiků v zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…