Babišův velebohatý senátor velmi překvapivě o Rusku. A samozřejmě i o Babišovi

12.05.2015 12:11

Senátor za hnutí ANO a podnikatel Jiří Hlavatý v rozhovoru pro Hospodářské noviny říká, že by vedl Ministerstvo financí lépe a byl by tvrdší než Andrej Babiš. Zároveň ale tvrdí, že Babiš zatím neudělal žádnou chybu a rozhodně nezneužívá své pozice ministra financí. V Rusku nevidí agresivního expanzivního hráče, nýbrž „šelmu zahnanou do kouta,“ která kouše.

 Babišův velebohatý senátor velmi překvapivě o Rusku. A samozřejmě i o Babišovi
Foto: podnikatel.cz
Popisek: Jiří Hlavatý

Předtím, než nastoupil do funkce senátora, si prý o Senátu myslel, že je to instituce k ničemu a stát by jejím zrušením ušetřil peníze. Nyní jakožto senátor to vidí jinak a podotýká, že v řadě případů je vhodná konečná úprava zákona. „Někdy se to ale přehání,“ dodal Hlavatý.

Hlavatý řekl, že politice moc nerozumí a ani se ji nesnaží pochopit. Politické strany mu prý přijdou jako jakési organizace, ale nevidí u nich snahu prosazovat se v zájmu občanů, ale jen v jejich vlastním zájmu a co nejvíce se medializovat. Hlavatý podotkl, že on, jako majitel firmy vždy myslí na své zaměstnance, proto si je jist, že se stát má řídit jako firma, ti, co to vyvrací, o tom podle něj nic nevědí a nikdy neřídili společnost.

Podle Hlavatého nejde firmám primárně o zisk kvůli tomu, aby si vydělaly, ale kvůli tomu, aby se vytvářela nová pracovní místa.

Hlavatý si je jist, že Andrej Babiš zatím neudělal žádnou chybu ve své pozici; šel prý do politiky, aby zvýšil výběr daní a zamezil korupci. I přesto, že je pod tlakem, se mu s tím daří bojovat, míní Hlavatý. „Jsem přesvědčen, že svého postavení nezneužívá,“ řekl senátor k otázce, zda si myslí, že Babiš zneužívá své postavení a dochází tak ke střetu zájmů.

Lidi, kteří volili ANO, to podle jeho názoru nezajímá. Hlavatý tak označil hlavně novináře za ty, kteří se snaží stále označovat Babiše za osobu, která zneužívá svého postavení. „Ať někdo dokáže, že něco zneužil, že o něco usiloval,“ řekl Hlavatý.

Hlavatý si je jist, že Babišovi nic nedluží za to, že je senátorem. „Mě si lidé zvolili jako Hlavatého, ne proto, že bych kandidoval za ANO. V politice jsem, abych něco dělal pro lidi, ne pro Babiše,“ prohlásil senátor.

Pokud jde o Babišovu navrhovanou elektronickou evidenci tržeb, je prý pro, protože to udělá v systému pořádek. Ohledně nákladů živnostníků na koupi evidenčního zařízení jasně prohlásil: „Tak ať stát to zařízení, které bude evidovat tržby, živnostníkovi zaplatí!“

Hlavatý míní, že sankce vůči Rusku brzy skončí, jeví se kontraproduktivní. „Někdy mi přijde, že Rusko si připadalo jako šelma zahnaná do kouta. A ta kouše,“ řekl Hlavatý a dodal: „Absolutně nevěřím tomu, že by měla jejich expanze pokračovat, vždyť se ani nesnaží připojit k Rusku východ Ukrajiny.“ 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…