„Běžte pryč, kreténi komunistický!“ Rozlučka se Schapirem se zvrhla, když dorazila Jana Volfová. Začal křik

14.01.2017 14:40

Na Karlově mostě proběhla rozlučka s končícím americkým velvyslancem v Praze Andrewem Schapirem. Nastupující americký prezident Donald Trump si přeje vyměnit velvyslance co nejrychleji. Schapiro má tedy před sebou posledních pár dní. Z Prahy ho vyprovází mráz, sníh a asi padesát aktivistů, jimž se ovšem do cesty postavila Jana Volfová, která před časem působila v Bloku proti islámu s Martinem Konvičkou.

„Běžte pryč, kreténi komunistický!“ Rozlučka se Schapirem se zvrhla, když dorazila Jana Volfová. Začal křik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeden z posledních příchozích velvyslanec USA Andrew Schapiro

Rozlučkovou akci uspořádal aktivista Tomasz Peszynski. Dorazilo na ni asi 50 lidí. Původně sice počítali s tím, že budou zpívat písničky a přát velvyslanci všechno dobré na cestu domů celou hodinu, ale mráz a sníh jejich plány notně pozměnily. Celá akce nakonec trvala asi 20 minut. Zazněla píseň Škoda lásky a pak také Goodbye Andrew, kterou stvořil písničkář Quido Czerny. K písni se vyjádřili i mnozí čtenáři serveru ParlamentníListy.cz a Czerny jim za to s nadsázkou poděkoval.

„Používáte poměrně hojně termín ‚sračka‘. Máte zase pravdu. Volil jsem poměrně lacinou formu country, nápěv, který není nikterak objevný, jsem zkombinoval s písní Halí-belí a s motivem poplachu americké pěchoty. Zase jste mě dostali. Tak jen houšť a hodně se dívejte na mé klipy. A nezapomeňte je pouštět i známým, aby viděli, jak jsou hnusné,“ napsal mimo jiné Czerny. 

Triko pro Schapira: Tady ti rozuměli, vrať se!

Účastníci happeningu si přinesli americké vlajky a přáli Schapirovi šťastnou cestu domů. Velvyslanec se happeningu nezúčastnil, ale aktivisté pro něj i tak připravili dárek, který mu zřejmě později předají. Jde o tričko s podpisy příznivců. Nechybějí na něm havlovská srdíčka a věta „Tady ti rozuměli, vrať se!“.

A pak se najednou situace změnila. K lidem loučícím se s americkým diplomatem dorazila Jana Volfová, která v minulosti působila v Bloku proti islámu s Martinem Konvičkou. Začala aktivistům vysvětloval, že velvyslanec Schapiro má „na triku“ mnoho špatného. Mimo jiné komunikoval s muslimy v Česku. Příznivci Andrewa Schapira však Volfové dali jasně najevo, co si o ní myslí. „Běžte pryč, kreténi komunistický!“ zazněl výkřik z davu směrem k Volfové.

A po dvaceti minutách akce opravdu skončila. Účastníci se vyrazili ohřát do tepla.           

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…