„Bílá bestie“ je po smrti. Podívejte se na poslední okamžiky v životě nejbrutálnějšího britského džihádisty

27.06.2015 12:14

Britský deník The Mirror na svém webu zveřejnil video, které ukazuje poslední okamžiky před smrtí známého britského islamisty Thomase Evanse. Pětadvacetiletý rodilý Brit, přezdívaný pro svoji mimořádnou krutost „bílá bestie“, našel smrt při divoké přestřelce na hranicích mezi Somálskem a Keňou.

„Bílá bestie“ je po smrti. Podívejte se na poslední okamžiky v životě nejbrutálnějšího britského džihádisty
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Minutu a půl trvající noční záběry byly natočeny v průběhu přestřelky mezi radikály ze somálské milice Šabáb a vládními vojáky z Keni. Natáčená bojová akce je mimořádně krvavá a doprovází ji ohlušujíc hluk z kolem svištících kulek. Noční obloha je ozářena záblesky z rachotících kulometů. Právě v této přestřelce zahynul člen somálských radikálů Evans. Záběry z útoku radikálů z milic Šabáb na keňský vojenský tábor byly podle všeho natočeny před deseti dny. Původně měly být vyvěšeny na webové stránky radikálů jako důkaz o úspěšném tažení.

Tato bojová akce však pro radikály skončila neúspěchem a při marném dobývání vojenského tábora jich deset zahynulo. Ještě před tím se na záběrech Evans usmívá a dlouze se objímá se svými spolubojovníky. Rodilý Brit bílé pleti Evans se společně se svojí bojovou skupinou pohyboval v oblasti více než dva a půl roku. Evans a spol. nesou zodpovědnost za rozpoutání krveprolití ve městě Mpeketoni, kde chladnokrevně zavraždili přibližně sedmdesát lidí. Obránci města si dodnes jasně vzpomínají na Evansovo nelidské řádění.

Oháněl se mačetou a pistolí. Viděl jsem, jak s nesmírnou brutalitou podřízl krk jednoho z vojáků. Vůbec nemohu pochopit, proč sem přijede britský občan a vraždí tady na potkání,“ prohlásil pro ITV News Kimothe Ngorgoe, jehož syn byl jednou z obětí skupiny Šabáb v Mpeketoni. Podle britského deníku se mezi somálskými milicemi Šabáb pohybuje asi padesát britských občanů. Video nyní podrobně zkoumají zpravodajské služby v Africe i Evropě, protože chtějí zjistit, jestli byl Evans ve spojení s dalšími britskými radikály Samanthou Lewthwaiteovou, zvanou bílá vdova, která byla manželkou sebevražedného atentátníka Germaina Lindsaye. Ten společně s dalšími třemi atentátníky odpálil bombu v londýnském metru před deseti lety. Zahynulo tehdy 56 lidí a dalších 700 bylo zraněno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…