Biskup: Islámský stát je řízen z ciziny. Cílem je zničit Sýrii a vyštvat křesťany

02.05.2016 15:22

„Takzvaný Islámský stát nemá vlastní sílu – pouze sleduje předem připravenou agendu a vlastní program. Jediným smyslem jeho existence je šíření teroru a zkázy s konečným úmyslem dostat k moci Muslimské bratrstvo,“ míní biskup syrského Aleppa Antoine Audo. Svůj názor sdělil minulý pátek italské televizi TV 2000.

 Biskup: Islámský stát je řízen z ciziny. Cílem je zničit Sýrii a vyštvat křesťany
Foto: Archiv TN
Popisek: V ulicích Aleppa

Syrský biskup v rozhovoru pro italskou televizi zmínil i to, že ty „sunnitské extrémistické síly, které řídí tento projekt, mají mezinárodní podporu“. Podpory se podle mons. Antoinea Auda ovšem nedostává syrským křesťanům. „Mezinárodní společenství neslyší náš hlas,“ zmínil.

Přitom je prý bezpečnostní situace křesťanů v Sýrii velmi vážná. „Existuje tu projekt na rozdělení Sýrie a donucení všech zdejších křesťanů k odchodu. Muslimský extremismus nesnese aktivní a svobodnou přítomnost křesťanů,“ zdůraznil Audo.

Článek ZDE

Svých cílů se radikální muslimové v Sýrii údajně snaží docílit používáním „šariátního práva na veškeré sociální, hospodářské a náboženské problémy“. Biskup vyjádřil i pochopení nad odchodem mnohých křesťanů ze země. „Chápu a ctím křesťany, kteří Sýrii opouštějí, protože jim opravdu hrozí bezprostřední riziko. Z druhé strany jsem velmi zarmoucen, když vidím evropskou reakci, která je naprosto nedostatečná,“ uzavřel rozhovor pro italskou televizi mons. Audo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…