"Bobo" shromažďuje klausovce a Kubera lituje: ODS Klause prokaučovala

22.08.2013 6:46

Strana bývalé europoslankyně a neúspěšné kandidátky na prezidentku Jany Bobošíkové Suverenita oznámila v tiskové zprávě, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, spolupráci v nadcházejících předčasných volbách s politickým hnutím Uzdravme naši politiku a dalšími osobnostmi z české politiky.

"Bobo" shromažďuje klausovce a Kubera lituje: ODS Klause prokaučovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

Spojením vzniká širší politické společenství, které je podle vyjádření Suverenity alternativou pro pravicové voliče. "Dnešním setkáním na pražském Smíchově se dávají dohromady lidé, které spojují myšlenky, ne pouze stranická příslušnost," stojí v tiskové zprávě.

Cílem společenství má být vrátit Českou republiku na cestu prosperity, stability a navázat tak na cestu Václava Klause a jeho úspěšné kroky v politice 90. let.

Suverenita Václava Klause zatím neexistuje

V médiích se píše o tom, že by šéfka Suverenity Jana Bobošíková ráda spolupracovala přímo s exprezidentem Klausem, pokud by se rozhodl vrátit do politiky. Popřela ale informace deníku Právo, který napsal, že se bývalý prezident plánuje se stranou spojit a propůjčit jí i své jméno.

"Uděláme všechno pro to, aby Václav Klaus, pokud se rozhodne pro návrat do aktivní politiky, aby tento návrat byl úspěšný. Proto samozřejmě hledáme spojence. Žádný subjekt, který by se jmenoval Suverenita Václava Klause, ale v tuto chvíli neexistuje," řekla Bobošíková České televizi.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

ODS to prokaučovala

O návrat Václava Klause měla zájem i strana, kterou zakládal, občanská demokracie. Předseda senátního klubu ODS Jaroslav Kubera ale nechce slyšet o tom, že by si strana nechala Klause vyfouknout Bobošíkovou. "To jsou jen spekulace, vždyť to všichni popírají," řekl v rozhovoru pro deník Právo. "Počkáme, až Klaus něco řekne. Tohle jsou jen zbožná přání nebo spekulace. ODS to ale prokaučovala, to je evidentní," dodal.

Chybu vidí Kubera v tom, že vedení ODS nekomunikovalo přímo s Klausem, ale přes média. Úřadující předseda Martin Kuba s předsedkyní sněmovny Miroslavou Němcovou podle něj neměli nic říkat, ale vyjednávat. "Měli něco říct až po úspěšném vyjednávání. Novináři mají právo spekulovat, ale politici by měli dbát spíš na fakta," řekl senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…