Bohuslave Sobotko, prý málo podporujete Ukrajinu. Tady máte trest

01.07.2014 10:44

Iniciativa „Velká 4 pro premiéra putuje Prahou" vystavila nelichotivé vysvědčení premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) i celé jeho vládní koalici za dosavadní podporu Ukrajiny. Velkou číslovku „4" vyvedenou v barvách ukrajinské vlajky iniciátoři v čele s organizátorem Michalem Majznerem v neděli vystavili na Václavském náměstí, v pondělí ji pak pronášeli hlavním městem směrem k Lidovému domu.

 Bohuslave Sobotko, prý málo podporujete Ukrajinu. Tady máte trest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Po Praze putovala velká 4 jako vysvědčení premiérovi za pomoc Ukrajině. Celou akci pořádala iniciativa sdružená na sociální síti Facebook do dvou profilů. Prvním je „Demokraté, zastavme Putina", který vyzývá k urgentní akci, než bude pro Ukrajinu pozdě. Druhou ze stránek je „Velká 4 pro premiéra putuje Prahou".

Cílem je dle tiskové zprávy iniciátorů předat přes média vysvědčení a pomyslnou čtyřku premiérovi Bohuslavu Sobotkovi a české vládě za dosavadní podporu Ukrajině. Zároveň je cílem připomenout čtyři požadavky, které dala EU ke splnění Rusku.

Iniciátoři hodlají vytrvat, dokud se postoj vládní koalice nezmění

„Pokud požadavky nebudou Ruskem beze zbytku splněny, budeme žádat po vládě, aby pomohla prosadit první vlnu plošných sankcí vůči Rusku. Lidské životy jsou důležitější než ochrana ekonomiky za každou cenu," říká organizátor instalace Michal Majzner. Ten také uvedl, že instalace se bude v Praze trvale přesouvat, dokud postoj české vlády nebude odpovídat situaci na Ukrajině.

V neděli byla velká sestrojená číslice 4 v barvách ukrajinské vlajky k vidění u sochy sv. Václava na pražském Václavském náměstí. V pondělí večer se s ní aktivisté vydali k Lidovému domu, sídlu ČSSD. Právě sociální demokracie má podle organizátorů hlavní zodpovědnost za vládu i zahraniční politiku.

Doslovné znění tiskové zprávy iniciativy:

Po Praze putovala velká 4 jako vysvědčení prremiérovi za pomoc Ukrajinu koně na Václavském náměstí opět instalována velká číslice 4. Cílem je přes media předat vysvědčení a pomyslnou čtyřku premiérovi a české vládě za dosavadní podporu Ukrajině.  Zároveň je cílem připomenout 4 požadavky, ktetré dala EU ke splnění Rusku. "Pokud požadavky nebudou beze zbytku splněny Ruskem, budeme žádat po vládě, aby pomohla prosadit první vlnu plošných sankcí vůči Rusku. Lidksé životy jsou důležitější než ochrana ekonomiky za každou cenu." říká organizátor instalace, Michal Majzner. Ten také říká, že instalace se bude v Praze trvale přesouvat, dokud postoj české vlády nebude odpovídat situaci na Ukrajině.

Akce je podpořena na sociální síti facebook nejrůznějšími aktivisty v rámci spolupráce českých i ukrajinských skupin podporujích Ukrajinu (například Euromaidan in Prague, Mráz přichází z Kremlu, Přátelé Ukrajiny, Vyvěšuji do svého okna ukrajinskou vlajku, Letter 2 leaders, Pokud dnes nepomůžeme Ukrajině, zítra nikdo nepomůže nám...).

Na stránkách "Demokraté, zastavme Putina!" najdete ucelené informace o celé kampani. V příloze najdete "Vysvědčení premiérovi".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…