„Británie je přelidněná, proto Brexit.“ Alexandr Tomský zaujal také slovy o EU

18.12.2018 9:44

Hostem Prostoru X na serveru Reflex.cz byl překladatel a politolog Alexander Tomský. Hovořilo se nejen o Evropské unii, ale i třeba o Brexitu.

„Británie je přelidněná, proto Brexit.“ Alexandr Tomský zaujal také slovy o EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog Alexander Tomský

Tomský je britským občanem, jenž hlasoval pro Brexit. „Své volby nelituji. Byl jsem v opozici proti Evropské unii od momentu, kdy začala Maastrichtská smlouva,“ zmínil Tomský. „Unie dál věří na utopický projekt, vnucuje nám myšlení toho takzvaného liberalismu,“ zmínil kriticky k Unii. „Prosazuje práva menšin, což nejsou práva individuální. Stalo se to jakousi povinnou ideologií,“ poznamenal Tomský, jenž podle svých slov takto otevřeně nemůže hovořit na ČT24. 

Video najdete ZDE.

Anketa

Dělal Andrej Babiš v roce 2018 České republice v zahraničí ostudu?

11%
89%
hlasovalo: 16213 lidí

„Britská demokracie je velmi umírněná. Takže tam schopnost vládnoucí elity dohodnout se, udělat kompromis, když to začíná vřít, je obrovská,“ poznamenal k Velké Británii. Tomský v rozhovoru mimo jiné rovněž uvedl, že Brusel chce teď Velkou Británii pokořit. „Premiérka Mayová kapitulovala a nevyjednala vůbec nic,“ řekl Tomský. Obě strany se podle něj však určitě nakonec nějak dohodnou.

I když nyní smlouvu o Brexitu ze strany EU považuje za ultimátum. Následně pak dodal, že žádné zisky z členství v Unii nevidí, a to ani pro Česko. Dotace jsou podle něj jed. Analýzy toho, jak by zemi mohl Brexit poškodit, ho nezajímají. „Pokud Unie neustoupí, budou určité ekonomické náklady, ale jaké, to sdělit nelze,“ míní Tomský. „Angličané hlasovali v referendu, protože chtěli suverenitu. Chtěli se vymanit z další integrace a byrokracie,“ dodal také Tomský. 

A co se týče hlavního problému Evropské unie, tak je to podle něj všudypřítomná ideologie. Například, co se týče homosexuality, tak nám ji Unie podle Tomského cpe jako nadřazenou ideologii. Striktně odmítá adopce dětí homosexuály a nebere v tomto kontextu ohled na to, co by bylo lepší pro ono dítě. „Jde o spor o lidskou přirozenost,“ dodal. 

Závěrem se hovořilo i o tom, že Brexit je nutný i z toho důvodu, že Anglie je přelidněná. „Lidé se naštvali a připadá jim absurdní, že se politici vymlouvají na EU,“ sdělil Tomský s tím, že Angličané do EU vstoupili tehdy omylem. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…