„Bulovka zešílela. Je to skandál!“ Babiš chce okamžitě odvolat ředitele nemocnice

17.03.2020 21:31

Slova ředitele pražské Nemocnice Na Bulovce Jana Kvačka, že „je nesmyslné, aby sestry nosily roušky, jelikož je to stejně neochrání“, jej zřejmě budou stát místo. Premiér Andrej Babiš (ANO) požaduje jeho okamžité odvolání, píší Novinky.cz.

„Bulovka zešílela. Je to skandál!“ Babiš chce okamžitě odvolat ředitele nemocnice
Foto: hns
Popisek: Koronavirus v České republice, ilustrační koláž

Kvaček své doporučení, které rozeslal e-mailem zaměstnancům, hájil slovy, že je to v souladu s přístupem Světové zdravotnické organizace (WHO). „Je to společný názor našich infektologů a naší hygieničky a je to v souladu s doporučením WHO. Ústenky by měli nosit pouze zdravotničtí zaměstnanci, kteří mají respirační onemocnění, a mohli by tak případně někoho nakazit, nebo se musejí explicitně chránit, ale neměli by je nosit neustále,“ uvedl ředitel Bulovky Jan Kvaček.

Předseda vlády to označil za skandál. „Bulovka zešílela. Je to skandál. Okamžitě žádám odvolání pana ředitele. Je to klíčová nemocnice. Toto je skandál. Je to naprosto v rozporu s doporučením vlády,“ sdělil Babiš Novinkám v reakci na e-mail, který byl rozeslán zaměstnancům pražské nemocnice.

Jako jeden z důvodů, proč k takovému kroku nemocnice přistoupila, je podle Kvačka nedostatek materiálu. O odvolání musí ale rozhodnout ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který se zatím k záležitosti nevyjádřil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …