„Černá díra!“ Ministr Staněk udeřil na umělce: Je to vůbec umění?

16.07.2019 12:15

Odcházející ministr kultury Antonín Staněk se ke svému resortu vyjádřil na blogu na serveru Aktuálně.cz. A vypráví také o tom, proč vlastně musel z ministerstva odejít.

„Černá díra!“ Ministr Staněk udeřil na umělce: Je to vůbec umění?
Foto: MK ČR
Popisek: Ministr Antonín Staněk, který odhalil hospodářské nepravosti v resortu kultury

„Když třeba změníte poměr mezi investicemi do nemovitých památek (protože patří všem a budou tu ještě pro vnuky našich vnuků) a dotacemi do živé kultury (která je černou dírou, u níž se ani kritici neshodnou, jestli je to ještě umění, nebo jen vypočítavá provokace)... nebo, nedej bože, odhalíte, že si někdo přisvojoval peníze na úkor svých podřízených, jezdil si na statisícové dovolené a kryl to smlouvami sama se sebou... a rozhodnete o jeho odvolání... začne vám jít hodně o to, aby se právě tyhle věci nezměnily a nezametly pod koberec,“ míní Staněk. 

Anketa

Dali byste dětem stávkujícím proti klimatu „přes držku“, jak proponuje předseda Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák?

95%
5%
hlasovalo: 12102 lidí

Původní text ZDE

Odcházení z rezortu kultury není podle jeho slov jen o tom pověsit klíče, zhasnout a jít, jak by si spousta znepokojených kulturních elit přála. A dodal, že mu rozhodně není jedno, kdo po něm do Nosticova paláce přijde.

„Mou touhou je, aby se po mně dostal do Nosticova paláce člověk, který je přímý, nekličkuje a nenaznačuje, že je ochoten vrátit vše do starých kolejí vzájemných dohod. Člověk, který by ideálně měl mít důvěru nejenom strany, ale i odborníků. Někdo, o kom bychom si mohli být jisti, že by se nepokoušel věci zametat pod koberec,“ zmínil. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…