„Cesta do otroctví" začíná socialistickými opatřeními a způsobem vlády, uvedl předseda Trikolóry

15.02.2021 15:06

V poslední době se stalo zvykem, že za všechny současné problémy může covid. Podle předsedy Trikolóry a poslance Václava Klause ml. však „cesta do otroctví“ začala mnohem dříve. Viníkem jsou podle jeho slov socialistická opatření a způsob vlády, který reprezentuje Andrej Babiš a jemu podobní.

„Cesta do otroctví" začíná socialistickými opatřeními a způsobem vlády, uvedl předseda Trikolóry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

„Cesta do otroctví začíná socialistickými opatřeními a způsobem vlády. Babišův, ale nejen jeho, gulášový socialismus se covidem zhroutil. Přesněji řečeno se zhroutilo očekávání, že se ještě 10 až 15 let budeme mít dobře. Místo něj je nám Piráty nabízen ještě ostřejší a internacionálnější směr nové levice,“ uvedl ve svém pravidelném komentáři pro Echo24 Václav Klaus ml.
 
„Patřím k těm, kdo vidí řešení ve starém dobrém demokratickém národním státu a kapitalismu. Tedy ve zeštíhlení státu, tedy zrušení krajů, senátu, úřadů, 101 poslanců, snížení daní, snížení počtu zákonů a nechat lidi pracovat a žít. Vypadá to na donkichotský boj a postoj, ale někdo ho hájit musí. Protože alternativy jsou jen dvě,“ pokračoval ve své prognóze předseda Trikolóry.
 
 
Podle Václava Klause ml. je tou jednou cestou moderní obrovský stát, opřený o digitální technologie určené ke sledování občanů a jejich ovládání, který je navíc protkán likvidací tradičních hodnot „Jde o likvidaci soukromého vlastnictví, ovšem v moderního stylu. Tedy smíte vlastnit továrnu, ale jen pokud produkujete něco v souladu s moderním ideologickým plánem a souhlasem elit. Lecos z toho vidíme v současné Číně. A řeknu Vám upřímně, než žít v něčem takovém, to radši umřít na covid,“ apeloval poslanec Klaus ml. 
 

Anketa

Je vyhlášení nového nouzového stavu Babišovou vládou protiústavní?

26%
70%
hlasovalo: 17055 lidí
 
Druhá možnost bude podle něj bolavá. „Stát je tu jen od toho, aby stanovoval základní pravidla. Věnoval se přísně omezenému souboru problémů, např. vzdělávání dětí od 6 do 18 let, základní zdravotní péči, obraně území a hranic republiky, represi kriminálního jednání, s co nejjednoduššími pravidly. Veškeré další bohatství státu pochází z práce činorodých a aktivních lidí. Někteří z nich dají práci dalším lidem,“ uvedl Václav Klaus ml. s tím, že by měl být ctěn základní rámec občan – rodina – obec – stát. „Nic nad tím, nic mezitím. Musíme okamžitě ukončit vliv podivných ideologií snažících se vytvořit „nového člověka“, ať už covidového, 56-pohlavního, evropského, trvale udržitelného,“ dodal Klaus ml., který ve svém komentáři položil řadu řečnických otázek. 
 
„Neměli jsme náhodou obrovský nedostatek sester v nemocnicích už před covidem a spoléhali na Ukrajinky a další? Neměli jsme náhodou rozvrat hodnot ve školství se zrušením matiky u maturit, inkluzí, kontrolou znalostí na posledním místě už před covidem? Čím dál větší dominanci zahraničních polomonopolních gigantů nad naší ekonomikou už před covidem? Neměli jsme náhodou ztrátu suverenity republiky už před covidem? Neměli jsme obří dluhy státního rozpočtu už před covidem? Neměli jsme neuvěřitelně složitý systém státní správy už před covidem? Neposílali jsme desítky miliard korun parazitům státního rozpočtu už před covidem? Nelikvidovali jsme celé odvětví tradičního průmyslu nejen emisními povolenkami už před covidem? Nerostl nám dramaticky věk mladých lidí, kteří jdou poprvé do práce, už před covidem? Nezačala atmosféra cenzury, umlčování, profesního vydírání „správného politického postoje“ už před covidem?“ ptal se Klaus ml.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…