"Chlípný lékař" Barták by měl ve vězení strávit ještě 27 let. Plánoval i vraždy

02.12.2014 15:39

Za plánování tří vražd a vydírání dalších tří lidí potrestal Krajský soud v Liberci lékaře Jaroslava Bartáka 18 lety vězení. Z 12letého trestu za znásilňování a vydírání svých asistentek si už odpykal tři roky, ve vězení by tak měl být ještě 27 let. Barták se na místě odvolal, státní zástupce si nechal lhůtu na rozmyšlenou.

"Chlípný lékař" Barták by měl ve vězení strávit ještě 27 let. Plánoval i vraždy
Foto: Repro
Popisek: Odsouzený lékař Jaroslav Barták u Městského soudu v Praze. Odpykává si dvanáctiletý trest za znásilňování a vydírání svých deseti asistentek.

Podle předsedkyně senátu Evy Drahotové si bude Barták uložené tresty ve dvou různých případech odpykávat postupně. "Nezapočítávají se vůči sobě navzájem. To znamená poté, co vykoná 12letý trest, začne vykonávat trest odnětí svobody 18 let, pokud bude naše odsouzení pravomocné," uvedla soudkyně.

Soud uznal Bartáka vinným, že loni na podzim ve Vazební věznici v Liberci plánoval násilnou smrt bývalého šéfa vojenské tajné služby Andora Šándora, advokáta Oldřicha Choděry a kněze Eugena Freimanna. Vraždy měl zařídit recidivista, který si v Liberci odpykává trest za ozbrojenou loupež.

Barták je podle znalců výraznou psychopatickou osobností. Plánování vraždy či vydírání odpovídá jeho osobnosti, byl by schopen a ochoten své činy organizačně dotáhnout do konce, pokud by to bylo technicky možné. Je narcistní osobností, netrpí však duševní poruchou, kterou by bylo možné léčit. Barták je přesvědčen o své výjimečnosti a na svou ochranu je schopen všeho.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…