Chovancův byt: Na Erika Besta prskají, ale on se nedá. Vytáhl důkaz proti ministru vnitra

20.07.2016 9:34

Ministr vnitra Milan Chovanec má problém. Koupil si luxusní byt v plzeňském viladomu, jenže nesouhlasí částka, kterou měl za bydlení zaplatit. V majetkovém přiznání uvedl, že za byt zaplatil tři miliony, podle expertů byla cena luxusního bytu milionů šest. A navíc se zjistilo, že prodávajícím byla firma, která se uchází o státní zakázky.

 Chovancův byt: Na Erika Besta prskají, ale on se nedá. Vytáhl důkaz proti ministru vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Na Chovancův skandál reagoval z komentátorů například Jiří Pehe, který poznamenal, že Chovanec by měl opravdu velký problém, kdyby jeho kauzu zveřejnil kdokoliv jiný než MF DNES ze stáje předsedy ANO Andreje Babiše. Ten jde po Chovancovi dlouhodobě, dělají si naschvály, při krizi kolem policejní reorganizace si celý víkend nadávali přes sociální sítě.

Rovněž Babišova média na Chovance ráda útočí, například když vloni šířila fotografii ministra s lehkou ženou, která se ukázala být velmi nepovedenou fotomontáží. „Chovanec, který by nyní musel zřejmě leccos vysvětlovat, může odvést pozornost od meritu věci k údajné Babišově vendetě. Což už koneckonců činí,“ poznamenal ve svém komentáři Pehe.

Komentátor Erik Best si následně rýpl, že kromě Babišových médií existují i další média, která jsou naopak nakloněna ČSSD a nebezpečnou kauzu jejího „korunního prince“ by si netroufla zveřejnit nikdy. Spočítal, že celkem je ekonomicky či politicky se špičkami ČSSD spojeno přibližně 75 procent mediálního trhu.

KOMENTÁŘ ERIKA BESTA

Bestův text se zalíbil ministrovi financí a vlastníkovi MF DNES Andreji Babišovi, který jej sdílel na Twitteru s komentářem: „Koukněte, jak ČSSD ovládá česká média. Velice trefné, pane Eriku Beste.“ Následně se pohoršil web Pavla Šafra Svobodné fórum, který se proti Andreji Babišovi vymezuje dlouhodobě a stabilně. Komentátorka Johana Hovorková na něm poznamenala, že se Best očividně rozhodl vlichotit Babišovi za každou cenu.

Následně se k útoku na „Babišoviny“ přidal i doyen Svobodného fóra Bohumil Doležal, který napsal, že Babiš „sedí jí (ČSSD, pozn. PL) teď za krkem coby mocný koaliční partner jako krvelačná fretka, škodí jí, kde může, a různé dodatečné pokusy omezit zákonem jeho mediální moc jsou sice pochopitelné, ale nejspíš se nakonec minou účinkem“.

Druhý den se však Erik Best k tématu vrátil, když připomněl, že všichni tři potenciální kandidáti na příštího premiéra – Bohuslav Sobotka, Andrej Babiš i Milan Chovanec – už mají svůj finanční skandál. „Co odlišuje Chovance od Sobotky i Babiše, je nepatrná částka, o kterou v jeho případě jde. Byl totiž ochoten riskovat šanci stát se premiérem za pouhý milion korun nebo tak něco. Sobotka přemýšlí v mnohem větších částkách, především po svém vlastním skandálu s bytem. A od té doby, co je Babiš ministrem financí, tak za méně než miliardu ani nevstane z postele,“ dodal komentátor.

A nakonec zasadil ministrovi vnitra největší úder na svém Facebooku, když poodhalil „archivní tajemství“ v podobě webových stránek z března 2015. Na nich je uvedena prodejní cena ministrova bytu v Mánesově ulici v Plzni 6 milionů korun. Ministr přitom v majetkovém přiznání uvedl, že za byt zaplatil 3,1 milionu. „Webová cache je potvora. Stránky z března 2015 ukazují prodej za 6 mil., Chovanec koupil za 3,1. Mánesgate neutichá,“ poznamenal komentátor a přiložil „předmět doličný“.

DŮKAZ K NAHLÉDNUTÍ ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…