„Cikáni? Jak zoo,“ řekl a trestají ho. Zavřete celé Slovensko, každou krčmu! Zuří Fico. Promluvila Čaputová, je veselo

09.09.2019 7:21

Exposlanec Národní rady Slovenska Milan Mazurek (ĽSNS) řekl to, co si myslí téměř celý národ. Uvedl to předseda Smeru-SD Robert Fico ve videu na sociální síti na adresu Mazurekova právoplatného odsouzení za hanobení národa, rasy a přesvědčení. Fico tvrdí, že orgány činné v trestním řízení a soudy často rozhodují pod tlakem médií, a ne na základě skutečných důkazů. Dodal, že Smer-SD je strana s jasnou protifašistickou orientací.

„Cikáni? Jak zoo,“ řekl a trestají ho. Zavřete celé Slovensko, každou krčmu! Zuří Fico. Promluvila Čaputová, je veselo
Foto: screen Smer-SD
Popisek: Robert Fico

„Respektuji rozsudek Nejvyššího soudu vůči poslanci NR SR Mazurekovi, ale zařazuji jej do kategorie mediálních, po kterém budou preference pana Kotleby a jeho strany utěšeně růst,“ uvedl Fico. Zároveň dodal, že „Milan Mazurek řekl to, co si myslí téměř celý národ. Pokud někoho popravíte za pravdu, uděláte z něj národního hrdinu.“

Anketa

Měla by Poslanecká sněmovna schválit zprávy o hospodaření České televize?

12%
88%
hlasovalo: 10746 lidí

„Předsedovi LSNS Marianu Kotlebovi můžeme však jen tiše závidět, jak mu hlupáci nahánějí procenta,“ i to říká ve videu expremiér.

„Má-li být rozsudek Nejvyššího soudu měřidlem toho, co je pro výroky na adresu Romů trestným činem, to rovnou mohou orgány činné v trestním řízení vlézt do kterékoliv krčmy na Slovensku a všechny hosty včetně ležících psů pozavírat,“ dodal. 

„Tříčlenný senát Nejvyššího soudu odsoudil Milana Mazureka za extremistické trestné činy k peněžnímu trestu ve výšce 10 tisíc eur. V úterý zpřísnil na svém veřejném zasedání loňský rozsudek Specializovaného trestního soudu v Pezinku, co se týká výšky peněžního trestu. Verdikt je právoplatný. Mazurek tak už není poslancem Národní rady.

Mazurek čelil obžalobě pro jeho hanlivé výroky na adresu romského etnika, které mají rasistický charakter, odvysílané v říjnu 2016 v Rádiu Frontinus. Tehdy hovořil o celé komunitě cikánských asociálů, o tom, že zvláštní škola otevřená v době jeho dětství připomínala zoologickou zahradu, nebo o tom, že by si cikáni neměli z plození dětí dělat byznys.

Inkriminované vystoupení v rádiu najdete ZDE

Na facebookovém profilu také zpochybňoval holokaust. „Neobhajuji žádný režim, ale o třetí říši víme jen lži a pohádky o šesti milionech a mýdlech ze Židů. O Hitlerovi nás učí samé lži,“ napsal. Tento status později smazal.

Mazurek po dobu procesu tvrdil, že je nevinný, a pokud hovořil o cikánském teroru na východě Slovenska, myslel tím vysokou kriminalitu v osadách asociálů. Z nahrávky mělo též vyplynout, že pokud hovoří o kriminalitě dětí a trestní zodpovědnosti, myslí tím jakékoliv dítě, nikoliv jen cikánské. 

S Ficovým tvrzením, že Mazurek na adresu Romů řekl to, co si myslí i většina Slováků, nesouhlasí prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová. Ta zároveň poznamenala, že jako země Slovensko potřebuje mít velmi jasné meze svobody projevu. „Takovéto výroky byly za tou mezí a nepřispívají k ničemu, určitě ne k řešením,“ uvedla v relaci Na telo v televizi Markíza.

„Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenské republiky, v rozhovoru pro TV Markíza: ‚Slovensko jako země potřebuje mít velmi jasné meze svobody projevu.‘ Šílenost takovýchto výroků, a také bohorovnost, s nimiž je Čaputová prezentuje na veřejnosti, je prostě neskutečná. A co hůř, začíná být stále zřejmější, že se jimi hodlá řídit a také v tomto smyslu začíná zasahovat v rámci svých (nemalých) prezidentských pravomocí do politického dění na Slovensku. Když sleduji vývoj politické situace na Slovensku a slyším podobné výroky z úst lidí, jako jsou Pavel Fišer nebo Jiří Drahoš, běhá mi mráz po zádech. Miloš Zeman má k dokonalosti rozhodně daleko. Ale zaplať pán Bůh za něj,“ zareagoval na Čaputovou analytik Jaroslav Štefec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…