„Dejte nám papíry,“ křičeli migranti poblíž Paříže. A potom došlo k něčemu velmi drsnému

20.04.2017 8:00

Padesátitisícové město Alfortville, které leží jen pár kilometrů od centra Paříže, včera na několik desítek minut ochromili ilegální migranti z Afriky. Chovali se značně agresivně a dožadovali se dokladů potřebných k pobytu ve Francii.

„Dejte nám papíry,“ křičeli migranti poblíž Paříže. A potom došlo k něčemu velmi drsnému
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Jen několik dní před volbami se poblíž Paříže udál incident, který by mohl při nedělním hlasování pomoci prezidentským kandidátům, kteří hodlají omezit migraci. Tedy konzervativnímu kandidátovi Francoise Fillonovi a zejména šéfce Národní fronty Marine Le Penové, která tento týden dokonce hovořila o dočasném úplněm zastavení migrace a následném přijímání maximálně 10 000 migrantů ročně.

Jak píše deník Le Parisien, incident se odehrál v úterních ranních hodinách. Před radnicí města Alfortville se začali okolo půl deváté shromažďovat migranti, kteří pracují na mezinárodním trhu Rungis International. Požadovali po francouzských úřadech, aby odstranily restrikce na pracovním trhu a aby jim bylo umožněno získat potřebné dokumenty ke zlegalizování pobytu v zemi. Postupně se desítky migrantů začaly trousit dovnitř budovy.

Celý text ve francouzštině najdete ZDE.

Anketa

Byla by Veronika Žilková dobrá první dáma, tedy manželka prezidenta?

hlasovalo: 17164 lidí

„Po několika minutách migranti budovu obsadili. Zaměstnanci úřadu si dle svých slov všimli, až když bylo pozdě,“ píše Le Parisien s tím, že rozlíceným migrantům se podařilo asi na hodinu radnici obsadit. Jejich vášně neochladly ani po příjezdu policie a asi čtyřicet z nich blokovalo přístup do budovy. Policisté tak museli použít donucovací prostředky a také slzný plyn. Při násilnostech bylo zraněno čtrnáct osob, z nichž tři musely být hospitalizovány.

„Tato nezákonná akce zabránila obyvatelům našeho města, aby mohli využívat po několik hodin veřejné služby. Vyvolala strach a úzkost mezi samotnými zaměstnanci úřadu a také mezi lidmi, kteří se již v tu dobu nacházeli uvnitř. Přestože úředníci přijali stěžující si migranty a byli ochotni naslouchat jejich výtkám, ti nebyli ochotni vést žádný dialog,“ cituje deník Le Parisien prohlášení starosty města Luca Carvounase.

Protesty byly podle očitých svědků řízeny krajně levicovými skupinami. To samé tvrdí i starosta Carvounas, který ve svém prohlášení „zneužívání lidské bídy pro politické účely“ také odsoudil. Je paradoxní, že radnici v Alfortville ovládají socialisté a jak sám socialistický starosta připomněl, radnice již v říjnu 2015, tedy na počátku migrační krize, sama sebe deklarovala jako „uprchlíkům nakloněnou“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…