„Děsivý obraz ČSSD a bezcharakterní boj o moc!“ Smutný občan promlouvá

09.06.2017 12:25

Šéfredaktor Lidových novin István Léko dostal dopis od občana, jehož pradědeček zažil sílu prvorepublikové sociální demokracie. Kdyby starý pán viděl, co s touto stranou udělal Bohuslav Sobotka a jeho kolegové, zřejmě by byl velmi smutný, protože ČSSD prý dnes voličům nabízí jen děsivý obraz bezcharakterního boje o moc.

„Děsivý obraz ČSSD a bezcharakterní boj o moc!“ Smutný občan promlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka odchází...

Lidé, kteří zažili už první světovou válku, věděli, že postavení dělníků  je velmi špatné. Líbilo se jim proto, jak se prvorepubliková sociální demokracie prala za jejich práva. V jejím čele prý stáli lidé, pro které byl boj za zájmy dělníků srdcovou záležitostí. Československá sociálně demokratická strana dělnická si např. vzala za svou záležitost vzdělávání dělníků. Halvním krédem strany prý byla solidarita, pomoc dělnictvu a chudým obecně. Tak to pradědeřek vyprávěl pisateli dopisu.

„A tu mi před očima vyvstaly všechny ty děsivé obrazy současné ČSSD. Bezcharakterní boj o moc, vzájemné osočování, vylučování v touze za každou cenu si udržet funkce. Obraz politiků, kteří odezírají z úst miliardářů někdy i s  kriminální minulostí. Obrazy cynických lidí, kteří stranu mají jako pouhý prostředek k získání moci, výhod pro sebe, mnozí k osobnímu obohacování. Obraz kšeftů a zašantročených miliard. Partajních papalášů, kteří nikdy nepracovali a starosti těch nejchudších je nezajímají, s  výjimkou předvolebního žvanění a slibů. Intrikánů, kteří se v  rámci drsného boje o moc neváhají spojit s kýmkoliv, kdo jim zajistí bezstarostný život, i kdyby mělo jít o ty nejhorší. Lidi, kteří zneužívají své funkce a snaží se umlčet každého, kdo ohrožuje jejich osobní zájmy, kteří nemají nic společného s  prací pro stát a občany,“ napsal občan.

Při pohledu na neslavnou současnost ČSSD mu prý přišlo líto těch desetitisíců lidí, kteří za sociální demokracii v minulosti bojovali. Zdá se mu totiž, že jejich tehdejší zápal, a mnohdy i oběti nejvyšší, přicházejí dnes vniveč.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…