„Deukrajinizace a denacifikace ČR!“ FOTO Zelenského. „Zrůda!“ Česká policie v akci

13.06.2023 16:59 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Policie ČR na svém twitteru informovala, že zahájila trestní řízení ve věci podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod kvůli příspěvku, který vyzývá k deukrajinizaci České republiky. Podle květnové zprávy Ministerstva vnitra o extremismu v ČR nahradila právě témata související s Ukrajinou dřívější protiislámské nebo anticovidové postoje.

„Deukrajinizace a denacifikace ČR!“ FOTO Zelenského. „Zrůda!“ Česká policie v akci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: U Pražského hradu

Policie na Twitteru oznámila, že pražští kriminalisté z odboru extremismu a terorismu zahájili trestní řízení kvůli protiukrajinskému příspěvku. „Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro TČ podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod,“ informuje veřejnost policie.

V samotném příspěvku, kvůli kterému bylo zahájeno trestní řízení, pisatel vyzývá k deukrajinizaci a denacifikaci ČR. „Doufám, že každý, kdo podporuje tuto nacistickou zrůdu a jeho stoupence, ponese plnou zodpovědnost. Deukrajinizace a denacifikace ČR, to bude náš úkol!“ hlásá příspěvek.

 

 

Ministerstvo vnitra ve své květnové zprávě o extremismu a předsudečné nenávisti na území České republiky za rok 2022 upozorňuje, že právě protiukrajinská témata z velké části nahradila postoje protiislámské, protiimigrační nebo anticovidové. Témata války na Ukrajině podle zprávy převzala celá dezinformační extremistická scéna včetně médií.

Válka na Ukrajině podle zprávy ovlivnila i oblast tzv. hate crime. Krátce po zahájení ruského útoku upozornil nejvyšší státní zástupce veřejnost, že schvalování této agrese může být za určitých okolností trestné a může být kvalifikováno zejména jako trestný čin popírání, schvalování a ospravedlňování genocidia. Schvalování ruské agrese bylo podle zprávy v roce 2022 trestně postiženo v několika málo případech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Česká policie v akci., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepohodař , 13.06.2023 17:39:12
Česká policie ve skutečné akci asi není. Ta by měla být úplně někde jinde, proti někomu úplně jinému, než proti názoru. Kolik politiků tu provede denně trestných činů a nic jim nehrozí. Na příklad podpora terorizmu zbraněmi.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v přílo…