„Dostanou na prdel!“, „Je tu málo černochů“, „Krávo!“ Do Prahy míří demonstranti a už ve vlaku to vře

06.02.2016 12:02

„Dostanou na prdel!“ bylo slyšet od několika skupin „sluníčkářů“, kteří vydatně posíleni alkoholem nastupovali v dopoledních hodinách v Plzni do rychlíků směr Praha. Každou hodinu jich tu bylo na dvě, tři desítky. Podle očitých svědků byla nejvíce rozkurážněna skupinka zhruba deseti lidí, která odjížděla již na desátou hodinu.

„Dostanou na prdel!“, „Je tu málo černochů“, „Krávo!“ Do Prahy míří demonstranti a už ve vlaku to vře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odpůrci hnutí PEGIDA

Těch několik příznivců Bloku proti islámu, kteří jeli v brzkých hodinách, raději zavíralo kupé, aby neslyšeli řev omladiny s dredy. Před polednem ale počet „Konvičkovců“ rapidně stoupl a do vlaku se jen stěží dostávala více než stovka lidí většinou mladšího a středního věku, vybavená transparenty a vlajkami. Nechyběli tu ani zástupci Strany soukromníků ČR a dřívější neformální vůdce „viktoriánských“ fanoušků, šéf plzeňského Bloku proti islámu Roman Bakala. Omladiny, mající kolem krku šálu Tomia Okamury, byla jen hrstka a ještě méně pak bylo mladých děvčat, která se nestyděla za to, že jedou podpořit Stranu zelených. „S nimi nikdy do vagónu nepůjdu, to radši pojedu celou dobu na záchodě,“ prohlásila jedna z nich pohrdlivě směrem k vlajkonošům.

„Je tady málo černochů,“ vykládala další dívenka, „nejsme na ně vůbec zvyklí a to je třeba změnit“. „Ty jsi ale kráva,“ utrousil pohrdlivě holohlavý mladík, který šel kolem k pokladnám, „ty jdeš bojovat za černo-bílou Evropu?“ „A proč ne?“, pousmála se dívenka, věkově tak sedmnáct, osmnáct let.

Živo bylo také před právnickou fakultou, kde se shromáždila skupina studentů a mladých lidí, která čekala na společný odvoz. Tady vše probíhalo hladce a bylo vidět organizátory, kteří měli v rukou papíry s pokyny na cestu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…