„Duševně nenormální!“ Zeman pro PL ze Slovenska udeřil na Milion chvilek a poslal vzkaz na Letnou

15.11.2019 19:56

Milion chvilek pro demokracii a na něj navázaní opoziční politici by měli přestat otravovat. Je o tom přesvědčen prezident Miloš Zeman, který to řekl serveru ParlamentníListy.cz po příletu do Bratislavy. Ve slovenské metropoli hlava státu v sobotu otevírá Český dům. Přinášíme ukázku z rozhovoru.

„Duševně nenormální!“ Zeman pro PL ze Slovenska udeřil na Milion chvilek a poslal vzkaz na Letnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Sobota v Praze bude žít druhou protivládní demonstrací hnutí Milion chvilek pro demokracii na Letné. Překonat červnovou akci, kde bylo zhruba 250 tisíc lidí, se nejspíš nepovede, přiznávají i sami organizátoři. 

Co si o akci myslí nejvyšší ústavní činitel v zemi? Miloš Zeman pro spolek Mikuláše Mináře nemá pochopení, to hnutí prý není demokratické.

Anketa

Chystáte se oslavovat 30. výročí ,,Sametové revoluce"?

6%
94%
hlasovalo: 27372 lidí

„Toto hnutí považuji za nedemokratické ze tří důvodů. Za prvé, že popírá rozhodnutí státních zástupců v kauze Čapí hnízdo. Za druhé, že popírá rozhodnutí Poslanecké sněmovny ve věci ústavní žaloby. A za třetí, že odmítá moje ústavní právo abolice. Ze všech těchto tří důvodů se nechci snižovat k tomu, abych toto hnutí označil za fašistické, ale mohu ho na základě těchto tří důvodů jasně označit za nedemokratické,” řekl prezident pro ParlamentníListy.cz.

Miloš Zeman důrazně odmítl, že by se kdy s lídrem Milionu chvilek pro demokracii setkal. Teoretické prosbě studenta Mikuláše Mináře by nevyhověl. 

„Rozhodně ne, protože já se setkávám pouze s duševně normálními lidmi,“ reagovala hlava státu na otázku redakce.

Co prezident republiky soudí o nepřímých výzvách k defenestraci politiků? Považoval by Michaela Kocába za svého důstojného nástupce na Hradě? Je NATO ve stadiu mozkové či klinické smrti? A jak to souvisí s Věrou Jourovou? 

Nejen to se dozvíte v kompletním rozhovoru s prezidentem Milošem Zemanem, který přineseme v sobotu ráno. Ptali jsme se též na výroky šéfa Ústavního soudu či snahu Ministerstva obrany zbavit se známého historika a odborníka na válečné veterány Eduarda Stehlíka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…