"EU, jdi do prdele. Papeži Františku, ty zkurvysynu." Tento pán jede za Donaldem J. Trumpem

30.04.2017 19:34

45. prezident USA Donald Trump znovu ukazuje, že umí překvapit. Zatímco cesta Miloše Zemana do Bílého domu se odkládá, dveře do Oválné pracovny bude mít otevřené muž, jenž se nebojí sáhnout k velmi jadrnému slovníku. Do USA byl pozván filipinský prezident Rodrigo Duterte, který sprostě vynadal papeži i Baracku Obamovi.

"EU, jdi do prdele. Papeži Františku, ty zkurvysynu." Tento pán jede za Donaldem J. Trumpem
Foto: asiaone.com
Popisek: Rodrigo Duterte

Filipínský prezident Rodrigo Duterte umí být pořádně sprostý. Dokázal to, když jak 44. prezidenta USA Baracka Obamu, tak papeže Františka nazval „zkurvysyny“. Evropskou unii zase poslal „do prdele“. Proč to udělal?

Když se Duterte v loňském roce stal prezidentem, uvedl do chodu svůj krvavý plán, který ostatně před volbami sliboval. Sliboval, že zatočí s drogovými dealery, a to doslova. Lidé, kteří jsou označeni za drogové dealery, jsou s požehnáním filipínského prezidenta zabíjeni. Svět sice protestuje, ale hlava státu si z toho nic nedělá. Těm, kteří ho kritizují, sprostě vynadá a tím to považuje za skončené. Stejně tvrdě se vyjadřuje o korupčnících. Těm vyhrožuje, že je bude klidně házet z vrtulníku.

A právě tohoto prezidenta pozval nástupce Baracka Obamy do Bílého domu. Informuje o tom server deníku New York Post. Prezident, který posvětil smrt tisíců lidí bez soudu, se pozvání do Oválné pracovny dočkal v sobotu po telefonu. Trump chce s Dutertem řešit napětí v regionu, nevyjímaje situaci na Korejském poloostrově.

Celý článek naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…