„Ekonomičtí zm*di.“ K Zemanovu výroku se vyjádřili dokonce už i experti na marketing

17.10.2018 14:12

Další vulgarita z úst prezidenta republiky Miloše Zemana zazněla v pondělí v pořadu Českého rozhlasu Radiožurnál. „Ekonomičtí zmrdi“, pronesl Zeman například na adresu uhlobarona Zdeňka Bakaly, Viktora Koženého a další.ch Jak nyní píše server Lidovky.cz, odborníci na politický marketing se shodují, že Zeman se tímto chováním baví a posiluje svou osobní značku.

„Ekonomičtí zm*di.“ K Zemanovu výroku se vyjádřili dokonce už i experti na marketing
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

„Všechno, co pan prezident říká, jsou promyšlené signály. Miloš Zeman to neříká jen tak, ale s cílem zaujmout veřejnost, šokovat ji, a to za jakoukoliv cenu. Ze souslednosti jeho výroků a jednání a logiky, s níž se opakují, lze jednoznačně usuzovat, že se jedná o komunikační strategii,“ tvrdí vedoucí katedry marketingové komunikace a PR na FSV UK Denisa Hejlová. 

  • Původní text ZDE

Anketa

Vadí vám, že prezident Zeman označil Bakalu, Koženého, kšeftaře s LTO a solární barony za ,,zmrdy"?

6%
94%
hlasovalo: 13866 lidí
Strategického génia by naopak ze Zemana nedělal marketingový specialista Karel Křivan. Ten si nemyslí, že by jeho slova byla nějak zvlášť promyšlená. „Zeman ale dobře ví, že když řekne vulgární slovo, bude se o tom mluvit, a to mu dělá dobře,“ uvedl s tím, že vnímá, že Zemanovy vulgarity mohou zastínit lidi, kteří vyznamenání dostanou. 

Křivan zároveň uvedl, že Zemanova slova jsou neomluvitelná například ve vztahu k dětem. „Z marketingového pohledu je vytváření image základ úspěchu každé značky. Problém je ale v tom, že Miloš Zeman není značka jako nějaká konzerva s tuňákem,“ říká Hejlová s tím, že prezidentův portrét přeci visí na základních školách a měli bychom k němu vzhlížet. „A ne se o něm bavit v souvislosti s užíváním nepatřičných slov a urážením jakékoliv profesní skupiny,“ uzavřela.

 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…