Francouzi jsou obětí vlastní politické korektnosti, upozorňuje docent Eichler

15.07.2016 22:00

Především o situaci ve Francii po teroristickém útoku v Nice hovořil v dnešním Interview ČT 24 bezpečnostní analytik Jan Eichler.

 Francouzi jsou obětí vlastní politické korektnosti, upozorňuje docent Eichler
Foto: ČT
Popisek: Jan Eichler

Svěřil se s tím, že čtrnáctých červenců zažil ve Francii několik. Každý čtrnáctý červenec je ve Francii velký svátek, v každém městě i městysu jsou ohňostroje. Francouzi jsou proto tento den zranitelní, což teroristé dobře vědí. Stejně jako v pátek večer, kdy Francouzi milují zajít si na kávu a na večeři do zahradní restaurace.

Války začínají na fotbale

Eichler poukázal na to, že když byl před několika lety fotbalový zápas Tunisko–Francie, tak Francouzi tuniského původu vypískali francouzskou hymnu a zhanobili několik francouzských vlajek. Podle něj války mnohdy začínají právě na fotbale. Prý tak začala válka mezi Srbskem a Chorvatskem, i konflikt na východní Ukrajině.

Nice je živnou půdou pro džihádisty, hlavně jeho severní předměstí. Stejně se ale radikalizuje severní předměstí Paříže. Vedle hrobek francouzských králů jsou zde mešity a muslimové jsou tam velice radikalizovaní.

Francouzi prý doplatili na svou velkou velkorysost, tvrdili, že nelze dávat dohromady islám a islamismus. Ale ve Francii to prý už bohužel platí.

Le Penová tvrdí, že islamismu je vyhlášena jen slovní válka

Ve Francii už i vysokoškolsky vzdělaní lidé říkají – jsme cizinci ve vlastní zemi. Le Penové útok pomohl. Říká, vždyť my léta navrhujeme zavírat mešity, kde jsou radikální kázání. Le Penová také říká, že islamismu je vyhlášena jen slovní válka. Dnes přišla s argumentem, jestli bude jen slovní válka s islamismem, tak bude mít Francie nepřetržitý státní smutek.

Cílem teroristů je, aby měli Francouzi strach slavit státní svátek

Hlavním cílem teroristů je šíření strachu, aby se Francouzi báli slavit 14.červenec, aby měli strach organizovat Tour de France, aby měli strach podporovat režimy jako jsou v Mali nebo v Tunisku.

Podle odhadů žije ve Francii osm milionů muslimů, ale sami si zakazují zveřejňovat počty muslimů. Jsou obětí vlastní politické korektnosti.

Eichler upozornil, že před časem ve Francii arabští mladíci zfackovali barmanku za to, že v době ramadánu podávala alkohol nebo prodavače, který prodával sendviče se šunkou. Myslí si, že politická korektnost je spojencem radikálů. Drží ji zatím socialisté, pravicové strany už se od ní odklánějí.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…